Tuttu nimi palaa AC Oulun valmennusryhmään – ”Uskomme, että kurssi kääntyy”

© Kuva: Juha Tamminen
Leicester - Tottenham! Popparit esiin ja vetoa sisään! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Rauno Ojanen palaa AC Oulun valmennusryhmään loppukauden mittaisella sopimuksella. Päävalmentaja Mika Lähderinne jatkaa tehtävässään.

Ojanen, 54, toimi AC Oulussa Juha Malisen apuvalmentajana kaudella 2011. Seuraavalla sesongilla Ojanen aloitti samassa tehtävässä, mutta nousi joukkueen päävalmentajaksi syyskuussa ja hoiti pestiä aina kauden 2017 loppuun saakka.

UEFA Pro -tason valmentajalisenssin omaava Ojanen siirtyi kaudeksi 2018 Seinäjoen Jalkapallokerhon organisaatioon. Tänä vuonna Ojanen ei ole valmentanut vielä missään ennen alkavaa pestiä AC Oulussa.

– Joukkueen urheilullinen tavoite tälle kaudelle on selvä eli haluamme olla sarjassa kahden parhaan joukossa. Alkukausi oli hyvä, mutta viimeisissä otteluissa on vaivannut tehottomuus ja pisteitä ei ole kertynyt toivottuun tapaan. Reagoimme asiaan näin ja uskomme, että kurssi kääntyy. Sarjaa on vielä paljon pelaamatta ja tässä vaiheessa lähdetään siitä, että kärki otetaan kiinni, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Seurajohto kantaa vastuunsa. Emme ole pystyneet luomaan toimenpiteillä sellaista ympäristöä, että tulokset olisivat olleet toivottuja. Ojanen tulee auttamaan Lähderinnettä työssään ja uskomme, että koko valmennusryhmä ja joukkue saa tästä tarvittavan sykkeen parempiin tuloksiin – urheilussa asiat ovat monesti hyvin pienestä kiinni.

– Seurajohto ei tule luonnollisesti puuttumaan peluutukseen tai ryhmitykseen, mutta me haluamme että AC Oulun pelissä näkyy tulevaisuudessa paljon vauhtia, yllätyksellisyyttä, voitontahtoa, yhteishenkeä, rohkeutta ja pelistä nauttimista. Näillä asioilla joukkue tulee voittamaan yleisön tuen puolelleen. Näillä elementeillä AC Oulu pelaa.

AC Oulu on Ykkösessä kolmantena kerättyään 12 pistettä kahdeksasta ottelusta. Haka johtaa sarjaa 20 pisteellä, Turun Palloseura on toisena 19 pisteellä.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Leicester - Tottenham! Popparit esiin ja vetoa sisään! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!