Ukraina voitti lauantaina alle 20-vuotiaiden miesten maailmanmestaruuden ensimmäistä kertaa historiassaan, kun se kaatoi Etelä-Korean 3-1 Puolassa pelatun turnauksen loppuottelussa.

Ukrainian Association of Football

@uafukraine
💙💛 Найсильніші в світі!
Перемога всього життя! Чемпіони🏆#U20WC!

#МиЗбірна

Etelä-Korea siirtyI loppuottelussa johtoon jo viidennellä minuutilla. Se-Yun Kim kaadettiin Ukrainan rangaistusalueella. Tuomari ei viheltänyt pilkkua välittömästi, mutta hän sai hetken kuluttua korvanappiinsa tietoa rikkeestä ja kävi katsomassa tilanteen myös itse ruudulta.

Lopulta pallo vietiin 11 metriin, ja Lee Kang-in vei Etelä-Korean johtoon. 0-1.

Ukraina tuli tasoihin noin puoli tuntia myöhemmin. Vladyslav Supriaha sai pallon Etelä-Korean rangaistusalueella vapaapotkun jälkitilanteessa ja tuikkasi pelivälineen etukulmasta sisään. 1-1.

Supriaha oli asialla myös 53. minuutilla. Hän sai pallon hieman onnekkaastikin, kun Etelä-Korean puolustus yritti riistää sen Yukhym Konoplialta. Supriaha pääsi jälleen laukomaan rangaistusalueen sisältä ja toimitti pelivälineen takakulmaan.

Loppulukemat sinetöi 89. minuutilla Heorhiy Tsitaishvili. Hän sai pallon Etelä-Korean pallonmenetyksestä ja kuskasi sitä yli 50 metriä ennen kuin laukoi suoraan vauhdista tarkasti takatolpan juureen.