Espanjan maajoukkueen entinen hyökkääjä Fernando Torres ilmoitti perjantaina, että hän on päättämässä pelaajauransa.

Sagan Tosua edustava Torres, 35, pelaa uransa viimeisn ottelun elokuussa, jolloin hän kohtaa Japanin pääsarjassa Vissel Koben, jonka paitaa kantavat hänen entiset maajoukkuekaverinsa Andrés Iniesta ja David Villa.

Kaksi EM-kultaa ja yhden maailmanmestaruuden voittanut Torres on pelannut urallaan myös AC Milanissa, Chelseassa, Liverpoolissa ja kasvattajaseurassaan Atlético Madridissa, jossa hän on yksi rakastetuimmista pelaajista.

Parhaimpina päivinään Torres oli pitelemätön. Hän mm. onnistui maalinteossa kahdessa EM-loppuottelussa ja teki maalirikkaimmalla sesongillaan 24 sarjaosumaa, Liverpoolille kaudella 2007-08.

Torres on pelannut joidenkin lajin historian parhaiden pelaajien kanssa. Sunnuntaina hän jakoi lehdistötilaisuudessa kunniaa parhaille pelikavereilleen ja vaikeimmille vastustajilleen.

Omista joukkuekavereistaan ykköseksi hän nosti Liverpoolin legendapelaajan Steven Gerrardin, jonka kanssa Torres pelasi kolme ja puoli vuotta.

– Tulen aina sanomaan, että paras pelaaja, jonka kanssa olen pelannut on Steven Gerrard. Minusta tuntui, että hän täydensi omaa pelaamistani, sanoi Torres Yahoo Sportsin mukaan.

– Oma tasoni nousi uuteen ulottuvuuteen, kun pelasin hänen kanssaan. Pelasin kolme ja puoli uskomatonta vuotta Stevenin rinnalla.

Pahimmaksi vastustajakseen Torres ei osannut valita vain yhtä pelaajaa. Hän nosti esiin kaksi topparilegendaa, Carles Puyolin ja John Terryn.

Kummatkin olivat myös Torresin joukkuekavereita, Puyol Espanjan paidassa ja Terry Chelsean riveissä.

– Olen pelannut joitain maailman parhaita puolustajia vastaan. Muistan, kun pelasin John Terryä vastaan, josta tuli myöhemmin joukkuekaverini. Se oli todella vaikeaa. Samoin Puyolia vastaan. Sanon varmaan ne kaksi. Terryä ja Puyolia vastaan pelaaminen oli painajaismaista.