Oulun Raatin kentälle tänään suuntaavat katsojat jännäävät jälleen kerran sitä, saisiko kotijoukkue AC Oulu vihdoinkin tuulettaa tekemäänsä maalia. Ykkösen yhdeksi nousijasuosikiksi kauden alla nostetun AC Oulun kotivire on nimittäin ollut tällä kaudella hämmästyttävänkin surkea.

Kauden viisi kotiottelua ovat tuoneet AC Oulun pistepussiin vain kolme pistettä. Nekin kaikki tulivat 0-0 -tasapeleillä. TPS ja KTP hakivat Oulusta 1-0 -voitot, joten Raatissa on todistettu viidessä ottelussa vain kahta maalia, ja nekin molemmat on tehnyt vierasjoukkue. AC Oulu on samaan aikaan sarjan toiseksi huonoin kotijoukkue ja toiseksi paras vierasjoukkue.

Juho Mikola

@JuMikola
0–0
0–1
0–0
0–0
0–1
#ACOulu #Ykkönen

Tänään oululaiset voivat hakea optimismia siitä, että vieraaksi saapuu Ykkösen sarjajumbo AC Kajaani, ja ruorissa on uusvanha päävalmentaja Rauno Ojanen. Itse asiassa Oulu ja Kajaani ovat ainoat Ykkösen joukkueet, jotka ovat tällä kaudella valmentajaa vaihtaneet, kun Kajaani korvasi jo aiemmin Ari Kosken Mika Lumijärvellä.

Liiemmin Rauno Ojasella ei ole kurssin kääntämiseen aikaa ollut, sillä hän nousi päävalmentajaksi vasta juhannussunnuntaina.

[readmore from=AC-Oulu]

– Tässä on nyt kaksi harjoitusta takana, ei sen enempää. Puolustuspeli on toiminut, joten siihen ei olla käytetty juurikaan aikaa. Ollaan juteltu ja pelaajat kyllä tietää, että asioita täytyy tehdä paremmin, Ojanen kommentoi AC Oulun kotisivujen otteluennakossa.

– Hyökkäyspelin rakenne tulee saada sellaiseksi, että olemme vaarallisempia ja luomme sitä kautta enemmän paikkoja. Sitä kautta taas todennäköisyys maalin tekemiseen kasvaa.

– Haluamme myös puolustaa aktiivisemmin. Näillä eväillä lähdetään. Joukkue on täynnä hyviä pelaajia ja he ovat hyvässä kunnossa, Ojanen vakuuttelee.

Jaakko Tiira

@jaakkotiira
AC Oulu: 5 kotipeliä, 0 voittoa, 0 tehtyä maalia, 3 pistettä. Joka talvi olen optimistinen, että tämä on se nousuvuosi. Aina on toivo kuopattu jo ennen juhannusta. Surkea seura. #Ykkönen

Jaak Paat

@JaakPaat
Mitä vittua #acoulu. 450 minuuttia.

Raatissa kuulin eilen sellaisen tilastofaktan, ettei ole aiemmin juhannus tullut ennen ensimmäistä kotipelimaalia. Toivottavasti ei vaihdu syksyksi tuo tilastofakta.

Hyvää juhannusta kaikille Oululaisen urheilun ystäville!

#tilasto #juhannus #oulu #ykkönen #acoulu