Veikkausliigavalmentaja tulistui, kun apuluotsi ei toiminut ohjeiden mukaan – ”Hän hiipi viereeni ja sanoi..”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin nykyisen päävalmentajan Jose Riveiron valmennusura Suomessa käynnistyi elokuussa 2014, kun hän liittyi Shefki Kuqin valmennustiimiin FC Hongassa.

Tuolloin Kuqin tiimissä oli myös Boris Wistuba, joka muisteli ensimmäisiä kokemuksiaan Riveiron kanssa Suplan Veikkausliiga ja Naisten -Liiga -podcastissa.

– Muistan, kun olimme olleet kaksi viikkoa Hongassa ja hän tulee minun luokseni harjoitussuunnitelman kanssa ja kysyy, tajuanko tämän treenin. Minusta älysin sen treenin, Wistuba aloitti.

– Puolessa välissä treeniä hän (Riveiro) hiipi viereeni ja sanoi espanjaksi tosi vihaisena, että jos et ymmärrä tätä, niin kysy, muun muassa espanjaa täydellisesti taitava Wistuba selitti.

– Olin, että ou fuck, me katsomme tätä nyt ihan eri näkökulmasta. Mutta sitten siinä meni se toinen puoli vuotta, että rupesimme puhumaan futista kunnolla. Minulla rupesi ne palikat loksahtelemaan. Sanotaan, että neljä vuotta Josen kanssa, niin katson jalkapalloa nyt ihan eri tavalla kuin mitä katsoin ennen häntä. Kyllä hän vaan jäsensi kaikki ne asiat minun päähäni sellaisella logiikalla, että ihan huikeaa!

Riveiro ja Wistuba työskentelivät Honka-pestin jälkeen yhdessä PK-35 Vantaassa sekä Espoon Palloseurassa, jossa Riveiro toteutti EPS-metodia Wistuban toimiessa valmennuspäällikkönä.

Riveiro toimii ensimmäistä kauttaan päävalmentajana Veikkausliigassa FC Interissä. Wistuba puolestaan valmentaa yhä junioreita EPS:ssa ja toimii HJK:n liigajoukkueen huoltajana.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!