Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat marssi lohkovoittoon Nations Leaguessa ja pelaa nyt todella väkevästi EM-karsinnoissa.

Mikko Innanen on selostanut Huuhkajien matseja jo pitkään ja tietää mikä on nykyisen Huuhkajaryhmän menestyksen salaisuus.

– Yksi sana kiteyttää kaiken ja se on joukkue. Se joukkue on se ero. (Jari) Litmasen niin sanotun kultaisen sukupolven aikana, joukkueessa oli liian suuri tasoero ryhmän sisällä. Pelillisiä, toisinaan ehkä henkisiä. Oli tosi kovia staroja. Nyt on enemmän yhteen hiileen puhaltava jengi. Eikä missään nimessä mitään pois tai piikkiä siihen suuntaan. Huikeita pelaajia oli. Lyhyesti kiteyttäisin, että joukkue on se sana, toteaa Viasatin selostaja Mikko Innanen Suplan Week of Football -podcastissa.

Huuhkajissa Litmasen kultaisen sukupolven aikana kaikki pelaajat pelasivat käytännössä Euroopan huippusarjoissa isoissa rooleissa. Nyt vahvaa tulosta tekevä Huuhkajaparvi ei ole läheskään niin nimekäs, mutta Markku Kanerva on saanut parvensa pelaamaan todella vahvasti joukkueena. Lauantaina Bosnia-Hertsegovinan kaatanut Suomi on tiistaina erilaisen haasteen edessä, kun vastaan asettuu piskuinen Liechtenstein, joka on Huuhkajia vastaan selkeä altavastaaja.

– Niiden kundien on pakko käsitellä tuleva matsi oikein. Yleensä voisi sanoa, että suomalaiselle mentaliteetille, sen historiakin on näyttänyt, ennakkosuosikin asema ei toimi, ei futaa. Usein ollaan jouduttu pettymään. Nyt joukkueessa on niin paljon voittajia, vahvoja persoonia, mutta sellaisia persoonia jotka ei sooloile, Innanen toteaa luottavaisena.

Suomen ja Liechtensteinin välinen ottelu alkaa klo 21.45 Suomen alkavaa ja se näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla, suoratoistopalvelu Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafreessa.