Euroopan jalkapalloliitto Uefa ottaa videotuomarisysteemi VAR:n käyttöön myös tällä viikolla alkavassa Nations Leaguen lopputurnauksessa, kertoo BBC.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Uefa käyttää systeemiä maajoukkuekilpailussa.

VAR oli käytössä jo mm. viime kesän MM-kisoissa, Mestarien liigan pudotuspeleissä ja Eurooppa-liigan loppuottelussa. Systeemi on rantautunut myös useisiin Euroopan huippusarjoihin, ja ensi kaudella se otetaan käyttöön myös Englannin Valioliigassa.

Nations Leaguen lopputurnaus pelataan Portugalissa 5.-9. kesäkuuta. Turnaukseen osallistuvat viime syksyn Nations Leaguen A-divisioonan lohkovoittajat Portugali, Sveitsi, Hollanti ja Englanti.

Avausottelu pelataan keskiviikkona isäntämaa Portugalin ja Sveitsin välillä. Hollanti ja Englanti kohtaavat torstaina toisessa välieräottelussa ja sijoituspelit, eli pronssiottelu ja finaali, pelataan sunnuntaina.