Vuoden 1993 Veikkausliigan mestari palasi sunnuntaina pelihommiin – vaihtoi kentälle itsensä!

© Kuva: Juha Tamminen

Ainakin moni vähän varttuneempi Veikkausliigan ystävä saattaa edelleen muistaa hyvin brasilialaisen Rodrigon. Vasen laitahyökkääjä pelasi kotimaamme pääsarjaa HJK:ssa, FC Lahdessa ja ennen kaikkea Jazzissa, jonka paidassa hän voitti Suomen-mestaruudet vuosina 1993 ja 1996. Lisäksi Rodrigo voitti Veikkausliigan HJK:ssa vuonna 1997.

Kun Jazz voitti Veikkausliigan ensi kertaa seurahistoriassaan vuonna 1993, hääri sen riveissä peräti neljä mainiota brassia: Rodrigo, Luiz AntonioPiracaia ja Dionisio. Heistä kaikille jäivät epäilemättä Suomesta hyvät muistot, ja onpa yhteys Suomeen voimissaan edelleen.

Pelaajauransa vuonna 2003 päättänyt Rodrigo palasi Suomeen vuonna 2017, kun hänestä tuli Neloseen pudonneen Paimion Hakan valmennuspäällikkö ja juniorivalmentaja. Täksi kaudeksi Rodrigosta tehtiin nyt Kolmoseen nousseen PaiHa:n vastuuvalmentaja valmennuspäällikön tittelin ohella, ja sunnuntaina miehen oli aika tehdä eräänlaista historiaa.

PaiHa isännöi Kolmosen sarjaottelussa ahvenanmaalaista Jomala IK:ta ja 48-vuotias Rodrigo vaihtoi ottelun toisella puoliajalla itsensä kentälle. Taidot ja kunto riittävät siis näemmä edelleen mainiosti ainakin Kolmoseen. Varmasti muistorikas hetki kaikille paikalla olleille katsojille.

PaiHa voitti ottelun maalein 4-2.