Yle: KPV:n etsittävä uusi vastuuvalmentaja – aikaa kaksi kuukautta

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan nousijajoukkue Kokkolan Pallo-Veikot joutuu etsimään lähiviikkoina uuden vastuuvalmentajan, kertoo Yle Urheilu.

KPV antoi viime viikolla yhdeksän voitottoman ottelun jälkeen potkut päävalmentaja Jarmo Korhoselle, joka nosti joukkueen pääsarjaan. Hänen tilalleen nousi apuvalmentaja Niko Kalliokoski.

Kalliokoskella ei kuitenkaan ole vaadittua UEFA Pro -lisenssiä, eikä hän ehdi enää tässä vaiheessa hakea koulutukseen.

Veikkausliigan lisenssimääräysten mukaan lisenssin myöntäjä voi myös myöntää poikkeuksia vaatimuksesta, mutta niin tehdään vain harvoin. Palloliiton seuralisenssipäällikön Mikko Aitkosken mukaan poikkeuslupia ei ole viime vuosina myönnetty tilanteissa, joissa valmentaja on irtisanottu.

Poikkeuskohdan soveltaminen voisi olla perusteltua esimerkiksi, jos vastuuvalmentaja olisi pitkään sivussa sairauden tai tapaturman takia. Siirtymäaikaa voitaisiin myös jatkaa, jos kausi olisi aivan lopuillaan.

KPV:lla on 60 päivää aikaa etsiä vaatimukset täyttävä päävalmentaja. Palloliiton seuralisenssiyksikkö on muistuttanut KPV:tä asiasta sähköpostitse.

Kokkolalaisseuran pääomistaja Matti Laitinen kommentoi Ylelle, että järkevintä olisi jatkaa paikallisen valmentajan johdolla, jos homma toimii.

KPV voitti Kalliokosken ensimmäisessä ottelussa Hongan vieraissa 1-0.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!