Asettiko Chelsean varustemies ansan? Näin puolustaja päätyi pelaamaan numerolla 9 – José Mourinhokin hämmentyi

© Kuva: Getty Images

Chelsean entinen puolustaja Khalid Boulahrouz kertoo Fox Sportsin haastattelussa, miten hän päätyi aikoinaan pelaamaan Stamford Bridgellä numerolla 9, joka on yleensä totuttu näkemään kärkipelaajien selässä.

Hollantilainen Boulahrouz saapui seuraan viime hetken hankintana ja allekirjoitti sopimuksensa vain kaksi päivää ennen Middlesbrough-ottelua. Kaikki tapahtui kovin nopeasti.

– Minun piti valita numero, ja Chelsean varustemies aloitti numerosta 9. Sitten hän jatkoi numeroilla 45, 47… Joten ajattelin, etten aio pelata tuollaisella numerolla ja sanoin ”OK, anna minulle numero 9”, 37-vuotias Boulahrouz kertaa.

Silloinen manageri José Mourinho hämmentyi numerovalinnasta. Ottelupäivänä joukkueen hotellilla portugalilainen tivasikin Boulahrouzilta, miksi tämä oli valinnut numeron 9.

– Kerroin hänelle, etten halunnut pelata isolla numerolla, kuten 47 tai 49. ”Ymmärrät varmaan sen, eikö niin?” Hän kuitenkin vastasi: ”Mutta myös numero 2 on vapaana”. Ja minä ajattelin ”Voi Luoja, mitä oikein olen tekemässä?” Luulen, että se varustemies järjesti minulle ansan.

Monen mielestä numero 9 on kirottu Chelseassa. Sitä ovat vuosien saatossa kantaneet muun muassa Mateja Kežman, Hernán Crespo, Steve Sidwell, Franco Di Santo, Fernando Torres, Radamel Falcao ja Álvaro Morata, joista kukaan ei onnistunut erityisen hyvin.

Lähde: Goal