Brasilia voitti sunnuntai-iltana Copa Américan finaalissa Perun maalein 3-1. Mestaruus on Brasilialle maan jalkapallohistorian yhdeksäs.

Ensimmäistä kertaa 12 vuoteen Copa Américan voittaneen Brasilian maaleista vastasivat Everton, Gabriel Jesus ja Richarlison.

Perun ainokaisen iski tuttuun tapaan A-maajoukkuelegenda Paolo Guerrero, joka nousi samalla kisahistorian viidenneksi eniten maaleja tehneeksi pelaajaksi 14 maalillaan.

Brasilia meni johtoon vain vartin jälkeen. Loistavan turnauksen pelannut Everton pääsi laukomaan vapaasti boksin keskeltä, eikä niin ikään hienon turnauksen pelannut Perun maalivahti Pedro Gallese kyennyt pysäyttämään brasilialaisen laukausta.

Juuri ennen puoliaikaa Guerrero toi Perun tasoihin rangaistuspotkusta. Kyseessä oli ensimmäinen ja samalla ainoa maali, jonka Brasilian Alisson päästi koko turnauksessa.

Peru ei kuitenkaan päässyt tasatilanteessa tauolle. Jesus iski finaalin voittomaalin ensimmäisen jakson lisäajan kolmannella minuutilla. Arthur syötti pelivälineen Jesusille, joka pääsi laukomaan vapaasti Peru-puolustajan liukastuttua, ja pallo oli tuttuun tapaan verkossa.

Jesus sai toisella jaksolla punaisen kortin toisen varoituksen seurauksena ja Peru pääsi pelaamaan sen ansiosta viimeiset 20 minuuttia miesylivoimalla.

Kamppailun viimeinen osuma todistettiin lisäajalla. Brasilialle vihellettiin rangaistuspotku ja seuratasolla Evertonia edustava Richarlison ampui pallon varmasti verkkoon, vaikka Gallese olikin vedossa mukana.