Man City -ikoni arvosteli kiihkeästi Kiinaan lähteviä huippupelaajia – siirtyi nyt itse maan divariin

© Kuva: Getty Images

Manchester City -legenda Yaya Touré jatkaa uraansa yllättävässä suunnassa. 36-vuotias keskikenttäpelaaja on liittynyt Kiinan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Qingdao Huanghein riveihin.

Touré ei ole pelannut joulukuun 2018 jälkeen lainkaan Olympiakosin purettua hänen sopimuksensa.

Qingdao johtaa Kiinan Ykkösliigaa. Seura ei ole ikinä pelannut pääsarjatasolla.

– Olen rakastanut urani alusta alkaen haasteita. Nyt aion tehdä uudestaan historiaa Qingdao Huangthaissa. En malta odottaa, että jalkapalloni tekee taas taikoja, Touré kommentoi seuran verkkosivuilla.

Touré pelasi vuodet 2010-2018 Cityssä. Norsunluurannikkolainen voitti seurassa kolmesti Valioliigan.

Ennen Cityä Touré edusti Barcelonaa. Keskikenttäpelaaja juhli seurassa kahta La Liga -mestaruutta ja Mestarien liigan voittoa.

Vielä kaksi vuotta sitten Tourélla oli toinen ääni kellossa. Tuolloin huippupelaaja vakuutteli, ettei miestä tultaisi ikinä näkemään Kiinassa.

– Sanon aina että jos siirtyisin Kiinaan, tulisin vain vihaiseksi siellä. Pelaatko jalkapalloa siksi, että rakastat sitä vaiko koska saat siitä rahaa? Minä haluan vain pelata jalkapalloa, koska nautin siitä. Rakastan pelaamista.

– Voit olla onnekas ja pelata suurissa seuroissa, mutta myös ansaita rahaa. Mutta ne jotka menevät Kiinaan… Minä en ajattele sillä tavalla, Toure kommentoi vuonna 2007 lehdistölle.

Lähteet BBC ja Goal


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille