Miten meni noin omasta mielestä? Palloliiton kurinpitoelin totesi Palloliiton epäonnistuneen

Suomen Cup 2019: cup-vaihe
© Kuva: Juha Tamminen

Palloliiton kurinpitovaliokunta on julkaissut tuomionsa Maarianhaminassa pelatun Miesten Suomen Cupin finaalin tapahtumiin liittyen. Se määräsi sakkoja Ilvekselle 1200 euroa, sekä Palloliitolle 2500 euroa.

Voit lukea pitkän ja yksityiskohtaisen lausuman täältä.

– Palloliitto on epäonnistunut ottelun järjestelyissä erityisesti voimankäytön osalta. Kurinpitovaliokunnalle esitetyistä selvityksistä ilmenee, että Palloliitto ei ole suhtautunut ottelutapahtuman turvallisuuteen ja järjestyksenvalvontaan riittävällä ammattimaisuudella.

Ottelun jälkeen Palloliiton palkkaaman järjestyksenvalvontafirman otteet ylittivät reippaasti sallitut rajat, minkä johdosta muun muassa sivullisten silmiin joutui pippurisumutetta – jollaista järjestyksenvalvojilla ei alunperinkään pitänyt edes olla. Lue lisää aiheesta jutustamme esimerkiksi täältä.

Ilves voitti ottelun, ja muutama sen kannattajista juoksi ottelun jälkeen kentälle.

– Koska Ilves on ankarassa vastuussa kannattajiensa käytöksestä ottelutapahtumassa, Ilvekselle voidaan määrätä turvallisuusmääräysten rikkomisesta rangaistus. Ilveksen toimenpiteet ja tilannetta koskevat ohjeistukset voidaan kuitenkin ottaa huomioon rangaistuksen mittaamisessa.

– Ilves on eri tavoilla pyrkinyt ennaltaehkäisemään järjestyshäiriöitä. Ilveksen edustaja on pyrkinyt vaikuttamaan mellakka-aidan korkeuteen ja kiinnittänyt huomiota järjestyksenvalvojien varustukseen sekä on ollut valmis osallistumaan turvallisuuskokouksiin.

Päätöksen mukaan Ilves ei voi hakea siihen muutosta Palloliiton valitusvaliokunnalta. Palloliitto sen sijaan voi.