RoPS:n valitus meni läpi – Palloliitto perui tähtipelaajan pelikiellon

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuran laitapuolustaja Taye Taiwo ei joudu kärsimään KPV-ottelusta saamaansaa pelikieltoa.

Taiwo sai viime perjantaina pelatussa yöttömän yön ottelussa suoran punaisen kortin, kun erotuomari Mikko Leino katsoi Taiwon estäneen selvän maalin kädellään. Pallo osui kuitenkin Taiwoa ensin ohimoon.

RoPS valitti ulosajosta Palloliittoon ottelun jälkeen. Maanantaina Palloliiton kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini vahvisti puhelimitse SuomiFutis-sivustolle, että Taiwon kahden ottelun mittainen pelikielto on kumottu.

Palloliiton kolmihenkinen työryhmä katsoi tilanteen kahdelta eri videolta ja kuuli vielä ottelun erotuomaria päätöstä tehdessään.

– Molemmat käytössä olleet tallenteet näyttävät kiistattomasti sen, että pallo osuu ensin RoPS-pelaajan päähän ja vasta sen jälkeen käteen pallon liikesuunnan ollessa tällöin poispäin maalista. Erotuomari poisti RoPS:in pelaajan kentältä siksi, että hänen mielestään pallo osuu käteen ja pelaaja pelaa palloa kädellä ja näin ollen vie vastustajalta selvän maalintekotilaisuuden pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin

– Palloliiton pääsihteerin nimeämä kolmihenkinen työryhmä toteaa, että asiassa esitetyn materiaalin ja erotuomarin kuulemisen perusteella on käynyt ilmi sääntöjen määräämällä tavalla täysin varmasti, että kyseinen pelaaja ei ole syyllistynyt sellaiseen tekoon, josta voidaan antaa suora punainen kortti. Näin ollen Taye Taiwon kentältäpoiston aiheuttama kahden ottelun pelikielto poistetaan, Palloliiton tiedotteessa kerrotaan.

Näin ollen Taiwo on heti pelikelpoinen RoPS:n seuraavassa ottelussa, joka pelataan ensi lauantaina IFK Mariehamnia vastaan.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen