Mestarien liigan viime kauden semifinalistin Ajaxin nihkeät otteet uuden painoksen karsintavaiheessa jatkuivat tiistaina. Ajax saa olla tyytyväinen, että se sai Kyprokselta kotiin viemisiksi edes tasatuloksen (0-0), sillä kotijoukkue APOEL hallitsi ottelua selvästi.

Ajaxin vaikeuksista kertoo sekin, että joukkueelle nostettiin peräti seitsemän varoitusta. Kun marokkolaispuolustaja Noussair Mazraoui sai 80. peliminuutilla jo toisensa, ajettiin hänet ulos. Mazraoui ei ole siis käytettävissä otteluparin toisessa osassa ensi viikolla.

Vaikka Ajax menettikin kesällä Matthijs de Ligtin Juventukseen ja Frenkie de Jongin Barcelonaan, välttyi joukkue täydelliseltä hajoamiselta. Tiistaina avauksessa oli seitsemän samaa pelaajaa, jotka kohtasivat Tottenhamin ratkaisevassa välieräpelissä viime toukokuussa.

Jo avausjaksolla APOEL:in jordanialaispelaaja Musa Suleiman ja toppari Nicholas Ioannou hätyyttelivät vaarallisesti Ajaxin maalia. Toisella puoliajalla paine vain kasvoi. Mainio Ajax-vahti André Onana sai venyä parhaimpaansa Lucas Souzan laukausten edessä. Andrija Pavlovicin pusku puolestaan törmäsi ylärimaan.

Nyt Ajaxin on pakko voittaa ensi viikolla pelattava kotipelinsä lohkovaiheekseen päästäkseen. Valmentaja Erik ten Hag ei ollut omiensa peliin alkuunkaan tyytyväinen.

– Pelasimme voittaaksemme, mutta jos se ei onnistu, täytyy pitää kiinni edes tasapelistä. Olimme liian kärsimättömiä ja levottomia. Tauon jälkeen pelissämme ei ollut lainkaan syvyyttä, Ten Hag kommentoi Voetbalzonelle.

Yksi Ajaxin uusista hankinnoista on 23-vuotias romanialainen Razvan Marin, joka siirtyi seuraan belgialaisesta Standard Liégéstä. Marin sai Ten Hagilta oman henkilökohtaisen kriittisen palautteensa.

– Marin ei ole sillä tasolla, johon me olemme tottuneet. On kuitenkin loogista, että hän saa sopeutumisaikaa.

– Pelaamme Mestarien liigan karsintoja, ja tarvitsemme niistä kunnon tuloksen. Pojan täytyy tottua siihen. Hän pelaa tärkeällä pelipaikalla, ja tulee oppimaan, sopeutumaan ja parantamaan, Ten Hag vakuutteli.

Myös nykyjoukkueen kenties suurin tähti Donny van de Beek pudisteli päätään vaisun tuloksen edessä.

[readmore from=Ajax]

– Emme voi edes valittaa, sillä APOEL:illa oli paljon mahtavia maalipaikkoja. Emme yksinkertaisesti pelanneet hyvin. 0-0 eikä vierasmaaleja, joten kotona täytyy voittaa.

– Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat ok, mutta sitten menetimme hallinnan.

Illan muissa otteluissa nähtiin kaksi vierasvoittoa. Slavia Praha kaatoi CFR Clujn 1-0 Lukas Masopustin komealla volleylla, ja on lähellä paluuta Mestarien liigaan 12 vuoden tauon jälkeen.

Belgialainen Club Brugge kukisti puolestaan vieraissa itävaltalaisen LASK Linzin. Ainoan maalin teki Hans Vanaken rangaistuspotkusta.

Lähde: Guardian