Arsenalin entinen pelaaja ja Sky Sportsin nykyinen asiantuntija Paul Merson on vakuuttunut Teemu Pukin esityksistä Norwichin paidassa.

Huuhkajien hyökkääjä Pukki, 29, on ollut viime päivinä puhutuin pelaaja Britteinsaarilla tehtyään lauantaina hattutempun Newcastlen verkkoon 3-1-voitossa Valioliigassa.

Pukki onnistui kertaalleen maalinteossa myös avauskierroksella 1-4-tappiossa Liverpoolia vastaan, joten hän jakaa Valioliigan maalipörssin kärkisijan Manchester Cityn Raheem Sterlingin kanssa neljällä osumallaan.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Arsenalissa kahdesti Englannin pääsarjan voittanut Merson povaa Pukille ja sarjanousija Norwichille menestyksekästä kautta.

– Katsoin hänen pelaamistaan Liverpoolia vastaan ja ajattelin, että hän tulee tekemään maaleja. Hänen liikkumisensa oli täysin omaa luokkaansa, kirjoittaa Merson Sky Sportsin kolumnissaan.

– Se tapa, jolla he pelaavat – hyökkäys, hyökkäys, hyökkäys – hän tulee tekemään maaleja. Ja minä olisin järkyttynyt, jos he eivät säily sarjassa.

– Syy siihen, miksi sanon näin on se, että hän tulee tekemään 20-25 maalia. Ja kuinka moni joukkue on tippunut, jos sillä on ollut pelaaja, joka on tehnyt niin paljon maaleja?

Jos Mersonin ennustus Pukin maalimäärästä osuu oikeaan, saattaa Pukki taistella kauden päätteeksi jopa Valioliigan maalikuninkuudesta. Viime kaudella kunnia jaettiin kolmen pelaajan kesken, kun Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Mané ja Mohamed Salah tekivät kukin 22 maalia.

Merson ehti jo pelätä Norwichin säilymisen puolesta.

– Katsoin heidän pelaamistaan viime kaudella (Mestaruussarjassa) ja olin huolissani, miten he pärjäävät Valioliigassa. Heidän pelinsä näytti hyvältä, mutta he olivat surkeita puolustuksessa.

– Minä ajattelin, että toivottavasti he eivät nouse ja pelaa 4-5-1 -formaatiolla. Mutta he eivät ole tehneet niin, vaan he ovat luottaneet vahvuuksiinsa. He menivät Liverpooliin ja yrittivät parhaansa, loivat paikkoja, ja he voittivat helposti Newcastlen.