Gallup: Ei nokan koputtamista – Futisväen mielestä Teemu Pukki on selkeä valinta Vuoden urheilijaksi!

© Kuva: Getty Images

Vuoden Urheilija -valinnat jaksavat intohimoista suomalaista urheilukansaa puhuttaa vuodesta toiseen. Vaikka eri lajien urheilijoiden vertaileminen onkin vaikeaa, tuntuu lähes jokaisella olevan valintoihin oma näkemyksensä. Tavallisten kansalaisten ääni painaa kuitenkin vain vähän, kun tuttuun tapaan äänet on vain urheilutoimittajilla.

Urheilutoimittajien ammattikuntaa on pidetty usein vanhanaikaisena ja perinteisiä suomalaislajeja yliarvostavina. Siksi yksilölajien urheilijoilla on ollut kisassa usein paremmat mahdollisuudet, ja vaikkapa jääkiekkoilijaa ei ole valittu Vuoden urheilijaksi vielä koskaan.

Jalkapalloilijat ovat sen sijaan saaneet kunnian kahdesti, Jari Litmanen vuonna 1995 ja Sami Hyypiä vuonna 2001. Me kysyimme Suomen suurimmalta Facebookin jalkapalloaiheiselta keskusteluryhmältä, Jalkapallon olohuoneelta sitä, pitäisikö Teemu Pukki valita seuraavaksi Vuoden urheilijaksi Suomessa.

LIITY TÄSTÄ MUKAAN Suomen suurimpaan jalkapalloaiheiseen Facebook-ryhmään: Jalkapallon Olohuoneeseen.

Tulokset eivät jätä muiden lajien edustajille mitään nokan koputtamista, vaan Pukin ylivoima on suorastaan musertavaa. Tämän jutun kirjoitushetkellä (21.8. kello 15.10.) äänensä oli antanut kaikkiaan 1 157 olohuoneen jäsentä, ja heistä 1 085 oli äänestänyt Pukkia. Vain 43 sanoi, ettei Pukkia kuulu valita. 29 henkilöä ei osannut sanoa kantaansa. Äänestystuloksia pääsee tarkastelemaan täältä.

– Äänestys pitäisi perua tältä vuodelta ja antaa palkinto vaan Teemulle. Kyseessä on maailman ylivoimaisesti suurin ja seuratuin joukkueurheilu, ja Teemu tekee poikkeuksellisen kovaa tulosta sellaisella tasolla, jota suomalaiset eivät ole päässeet edes haistamaan lähes vuosikymmeneen. Vielä loppusyksy aikaa paukuttaa maaleja Huuhkajille ja Kanarianlinnuille, mutta valinta Vuoden Urheilijaksi on ollut selvä jo keväästä asti, Rasmus Junila kirjoittaa perusteluissaan.

– Maailman seuratuin ja pelatuin urheilulaji. Teemu on painanut häkkiä seurajoukkueessa koko viime kauden ja nyt alkukauden sekä johtanut maajoukkuetta kohti ensimmäisiä arvokisoja. Ehdoton vuoden urheilija, Miska Kantinkoski komppaa.

Vaikka suurin osa onkin vakuuttunut Pukin valinnan oikeellisuudesta, nostetaan esille muutama muukin nimi, kuten vaikkapa jääkiekon MM-kultakapteeni Marko Anttila, NHL:ssä vakuuttavaa jälkeä tehnyt Aleksandr Barkov ja hiihtäjäsankari Iivo Niskanen. Mainittua tulee myös Tero Pitkämäen nimi, mutta ilmeisesti huumorilla, sillä keihäänheittäjä on kärsinyt koko kauden vammoista. Bundesliigan Bayer Leverkusenin sekä Huuhkajien suvereenia ykkösvahtia Lukas Hradeckya ei kukaan jäsenistä maininnut, vaikka Hradecky ylsi joukkueineen mukaan Mestarien liigaan.

Lisäksi kommenteissa pohditaan, pitäisikö palkinnon mennä jo lähtökohtaisestikin yksilöurheilijalle. Pukilta odotetaan myös lisänäyttöjä, sillä onhan valioliigakautta pelattu vasta kaksi kierrosta. Äänestystulos on joka tapauksessa harvinaisen selkeä.

Pukki voitti viime kaudella Englannin Mestaruusssarjan maalikuninkuuden, ja on tehnyt kahdessa ensimmäisessä valioliigapelissään yhteensä neljä maalia. Tänä vuonna toistaiseksi pelaamissaan neljässä A-maaottelussa Pukki on tehnyt Huuhkajille kolme maalia ja syöttänyt yhden.

Seuraava Vuoden urheilija julkistetaan Suomen Urheilugaalassa 16. tammikuuta, 2020.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.