Huucast pudotti uutispommin – Roman Eremenko ei osallistu EM-karsintoihin!

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Moni on odottanut innolla Roman Eremenkon paluuta Huuhkajiin siitä lähtien, kun keskikenttäpelaaja vapautui doping-pelikiellostaan vajaa vuosi sitten. Eremenko on pelannut erinomaisesti venäläisessä Rostovissa, ja hänen odotettiin palaavan ennemmin tai myöhemmin jakelemaan namupassejaan Teemu Pukille. Loukkaantumiset hidastivat paluuta Huuhkajiin, mutta ovi pysyi ehdottomasti auki.

Toisin kuitenkin kävi. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi perjantaina Huucastin haastattelussa, ettei Eremenko ole A-maajoukkueen käytettävissä.

– Olimme taas yhteydessä ja keskustelimme syyskuun maaottelujen lähestyessä. Keskustelujen lopputulos oli, ettei Eremenko tule olemaan mukana, Kanerva paljasti.

– Hän koki pohdittuaan ja aprikoituaan asiaa pitkään, ettei ole valmis liittymään joukkueeseen. Hän koki jopa epäoikeudenmukaiseksi sen, että tulisi joukkueeseen nyt mukaan. Hän on seurannut meidän pelejämme ja on iloinen siitä, että homma toimii.

– Roma on ajatellut tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja päätyi siihen, ettei ole valmis tulemaan meidän joukkueeseemme, Kanerva kertoi.

– Tein sen perusteella päätöksen, ettei Roma tule olemaan mukana näissä karsinnoissa. Minulla on se periaate, että jos näihin projekteihin lähdetään, niin niihin sitoudutaan täysillä mukaan. Eremenko ymmärsi sen hyvin.

– Tämä ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sitä, että hänen maajoukkueuransa olisi tässä. Näiden karsintojen osalta homma on taputeltu, mutta katsotaan jatkoa sitten erikseen.

Kanerva kertoo olevansa päätökseen pettynyt, sillä hänellä oli Eremenkon varalle jo tietyt suunnitelmat ja rooli tarjolla. Valmentaja sanoo kuitenkin kunnioittavansa pelaajan vaikeaa päätöstä.

Kanervan haastattelu on kuultavissa täältä.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!