Jakob Dunsby palasi Norjaan – mitä HIFK:n ja alkukaudella loistaneen laiturin välillä oikein tapahtui?

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:ssa lainalla olleen Jakob Dunsbyn tilanne aiheuttaa sekaannusta.

IS uutisoi tänään laiturin palanneen kotimaahansa, ja julkaisi tämän kommentteja muun muassa HIFK:n uudesta omistajasta.

– Kaikki meni tosi hyvin aluksi. Minulle alkoi tulla erityisesti ongelmia, kun uusi omistaja tuli sisään. Hänellä oli omat sääntönsä ja toimintatapansa. Meille kaikille jäi voimakas mielikuva, ettei hän halunnut auttaa lainapelaajan kehitystä, koska lainapelaajaa ei voi myydä, eikä heistä voi saada rahaa.

– Minulle jäi vahvasti sellainen kuva, että kaikki valmennustiimistä lähtien saivat kovaa painetta olla peluuttamatta lainapelaajia. Minusta omistajaa ei kiinnostanut voittaminen ihan hirveästi.

Hyökkääjä ehti edustaa Punaisia 12 veikkausliigaottelussa, joissa teki kolme maalia.

HIFK:n urhelutoimenjohtaja Mika Lönnström näkee asian omasta kulmastaan.

– Me päätimme alkaa rakentaa ensi kauden joukkuetta hyvissä ajoin, sen vuoksi olemme tehneet nyt paljon jatkosopimuksia. Me haluamme panostaa niihin pelaajiin, jotka ovat sitoutuneet jatkamaan meillä ensi kaudellakin, Lönnström kommentoi Ilta-Sanomille.

Helsinkiläisseura julkaisi omasta puolestaan tänään uutisen loppukautensa joukkueesta. Siinä kerrottiin Dunsbyn olevan edelleen mukana.

– Julkisuudessa esiintyneiden virheellisten tietojen korjaamiseksi seura haluaa vielä todeta, että Jakob Dunsbyn sopimustilanteessa ei ole tapahtunut muutosta, ja hänen lainasopimuksensa on voimassa vuoden loppuun.

Uutista kuitenkin päivitettiin myöhemmin.

– Seura olisi halunnut Jakob Dunsbyn jatkavan seurassa, ja tarjosi hänelle jatkoa, mutta IFK ei kuulunut pelaajan tulevaisuuden suunnitelmiin. Pelaaja on tällä hetkellä Norjassa ja neuvottelee tulevaisuudestaan.