Sunnuntain ohjelmassa oli vain yksi veikkausliigaottelu, mutta se heilautti Veikkausliigan asetelmia melkoisesti. KPV otti yllätysvoiton HJK:sta kotikentällään ja hankaluutti HJK:n mestaruustoiveita huomattavasti.

Torstaina Eurooppa-Liigan karsintoja peluuttanut HJK kierrätti jonkin verran kokoonpanoaan, mutta Kokkolan oma poika Petteri Forsell oli varmasti kotiyleisönkin iloksi avauskokoonpanossa. Sekou Camara pääsi ensimmäistä kertaa Klubin avaukseen. KPV:n paidassa puolestaan debytoi Albanian maajoukkueessakin pariin otteeseen nähty Hysen Memolla.

Kotijoukkue KPV oli avausjaksolla erittäin pirteä. Noin vartin pelin kohdalla nähtiin melkoinen hässäkkä, kun Pallo-Veikot pääsivät yrittämään maalintekoa neljään eri otteeseen. Kerran Klubin pelasti tolppa, kerran maalivahti Maksim Rudakovin huippupelastus ja kerran viivalla seissyt Victor Luiz.

Juho M

@Juhonom
14' KPV with 4 chances inside the box after a cross, 1st headed into the post, 2nd Rudakov saves from close range, 3rd Victor Luiz clears from goal line & 4th O'Shaughnessy throws himself in front of the shot conceding a corner.
(#KPV 0-0 #HJK)
#Veikkausliiga

Täysin vailla tekopaikkoja ei ollut HJK:kaan, vaikka KPV pitikin komentoa. Patrick Byskata blokkasi vaarallisimmassa tilanteessa Petteri Forsellin vihaisen laukauksen.

40. minuutilla sitten helähti. KPV rakensi vaarallisesti vasemmalta laidalta, ja lyhyillä syötöillä pelattiin Hysen Memolla tekopaikkaan. HJK:n puolustaja Faith Friday Obilor kaatoi Memollan, mutta tämä sai tyrkättyä kaatuessaankin pallon verkkoon. Ilman maalia olisi tuloksena mahdollisesti ollut rankkari, mutta tämä jos mikä oli Memollalta ihanteellisin työnäyte kokkolalaisyleisölle.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
KPV täysin ansaitusti kotijohtoon - Hysen Memolla runnoi pallon HJK:n verkkoon! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3459379

Toisella puoliajalla sai myös HJK maalipuut kolisemaan, kun Riku Riskin kuti tärisytti ylähirttä. Numerot pysyivät kuitenkin 0-1:ssä.

Kun pelattiin ottelun 71. minuuttia, päästi passivoitunut KPV vieraat tasoihin. Maalivahti Teppo Marttinen ei saanut HJK:n pitkän heiton jälkeen liukasta palloa haltuunsa, ja pallo pomppasi Hendrik Helmken rintakehästä onnekkaasti suoraan vaihdosta sisään tullelle Tim Väyryselle. Väyrysellä oli helppo työ sysätä lähietäisyydeltä neljäs maalinsa seitsemässä HJK:n paidassa pelatussa ottelussa.

Jos meni HJK:n tasoitus pitkälti Marttisen piikkiin, ei toisessa päässä kenttääkään onnistuttu. 78. peliminuutilla oli HJK:n Rudakovin vuoro lipsua. Rudakov sai laidasta syötön Obilorilta, eikä huomioinut lainkaan maaliviivaa kohti rynninyttä Ishmael Yarteyta. Yarten prässi palkittiin maalilla, ja kotiyleisö sai taas syytä juhlaan.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @KPV1930 - @hjkhelsinki 2-1! Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Jos joku odotti HJK:n sisuuntuvan uudesta takaa-ajoasemaan joutumisesta, niin aivan toisin kävi. Lähempänä maalintekoa olikin kotijoukkue KPV. Ensin Yartey ja Yessy Mena olivat päästä 2-1 -hyökkäykseen, mutta Yarteyn syöttö jäi hieman taakse, ja tilanne kuivui kokoon. Vain hetkeä myöhemmin Rudakov sai venyä kelpo torjuntaan, kun keskitys päättyi hyvään ohjaukseen maalin edustalta.

Etenkin Yartey ja uusi hankinta Memolla olivat mainiolla pelipäällä, ja KPV ahdisteli HJK:ta tämän tästä tosissaan. Aivan lopussa HJK:n Santeri Väänänen pääsi yrittämään tasoitusta, mutta KPV:n puolustus kesti.

HJK:n mestaruushaaveille tappio Kokkolassa on ankara kolaus, eikä edes paikkaa yläloppusarjassa ole vielä kirkossa kuulutettu. Sarjakärjessä viilettävät Inter ja Ilves ovat HJK:ta kuusi pistettä karussa, ja Ilveksellä on vieläpä ottelu vähemmän pelattuna. Runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussaan HJK kohtaa Hongan ja RoPS:n.

KPV:lle voitto puolustavasta mestarista oli todella arvokas, sillä se repi eroa sarjajumbo VPS:ään jo seitsemään pisteeseen. Edellä häilyy nyt RoPS kolme pistettä enemmän keränneenä. Täysi pistepotti oli KPV:lle erittäin hyvin ansaittu, sillä se muun muassa voitti laukaukset kohti maalia numeroin 4-1.