Juventus voitti Napolin lauantaina 4-3 Italian Serie A:n toisen kierroksen huippukamppailussa.

Napoli on ollut kahdeksan mestaruutta putkeen voittaneen Juventuksen merkittävin haastaja viime vuosina, mutta lauantaina se jäi taistelustaan huolimatta taas kakkoseksi.

Juventus siirtyi johtoon 16. minuutilla yllättävän maalintekijän toimesta. Tänä kesänä seuraan siirtynyt laitapuolustaja Danilo tuli vaihdosta debyyttiinsä sisään loukkaantuneen Mattia De Sciglion tilalle ja iski vastahyökkäyksestä osuman oltuaan kentällä alle puoli minuuttia. 1-0.

OptaPaolo

@OptaPaolo
29 - #Danilo has found the net after 29 seconds since he joined the game: the last player to have scored a faster goal in his Serie A debut with a new club was Duván Zapata in September 2017 (17 secs). Presentation.

#JuventusNapoli

Kotijoukkueen seuraava osuma syntyi vain hetkeä myöhemmin. Gonzalo Higuaín pyörähti rangaistusalueella taidokkaasti Napolin topparilta Kalidou Koulibalylta karkuun ja latoi pallon yläkulmaan. 2-0.

Napoli aloitti toisen puoliajan räväkästi, mutta Juventus iski jälleen reilun tunnin kohdalla. Isännät etenivät vasemmalta laidalta Blaise Matuidin ja Douglas Costan johdolla, kunnes pallo pelattiin boksiin Cristiano Ronaldolle, joka latasi pelivälineen suoraan syötöstä verkkoon. 3-0.

Vieraat kavensivat muutaman minuutin päästä. Kóstas Manolás puski kuulan sisään Mario Ruin vapaapotkusta.

Yhtäkkiä Juventus olikin paniikissa, ja Napoli iski toistamiseen parin minuutin sisään. Partenopei sahasi vasemmalle laidalle tilaa Piotr Zielińskille, joka pelasi kuljetuksensa päätteeksi pallon keskelle seuran ennätyshankinta Hirving Lozanolle. Meksikolaishyökkääjä kirjautti Danilon tavoin itselleen debyyttimaalin. 3-2.

OptaPaolo

@OptaPaolo
1 - Hirving Lozano, first Mexican 🇲🇽 scorer in the history of the Serie A, is the first player to have found the net in his top-flight debut with Napoli since Lorenzo Tonelli in January 2017. Speedy.

ESCÁNDALO TOTAL.

Napolin nousi rinnalle 81. minuutilla. José Callejónin antama vapaapotku kiersi takatolpalle Giovanni Di Lorenzolle, joka laittoi pallon suoraan ilmasta sisään. 3-3.

Juventuksen varma voitto oli jo muuttua pistemenetykseksi, mutta lisäajalla luvassa oli vielä yksi käänne. Miralem Pjanićin vapaapotkulle ei löytynyt Juventuksen joukkueesta jatkajaa, mutta torinolaisten iloksi Koulibaly ohjasi pallon vahingossa omaan maaliinsa. 4-3.

Juventus siirtyi tuloksen myötä yksin sarjakärkeen, mutta toisella kierroksella pelataan sunnuntaina vielä seitsemän ottelua.