Lahden salamavartti toi kaadon kompuroivasta FC Hongasta – VPS:n tuskaisa kirous päättyi helpottavaan avausvoittoon

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti vastasi maanantain veikkausliigaottelussa yllättämällä kotinurmellaan kärkipään seuroista FC Hongan. Vartissa kolmen maalin johdon ottanut Lahti napsi pisteet espoolaisvierailtaan 3-2-numeroin.

Lahti avasi hanat jo kahdeksannella minuutilla. Josu antoi pitkän läpisyötön vapauttauen Jasin Assehnounin irtaantumaan Hongan puolustuslinjasta. Matala sijoitus oikeaan alanurkkaan yllätti vastaan tulleen Tim Murrayn.

11. minuutilla Murray puolestaan epäonnistui avauksessaan ja Hongan puolustus sähläsi pallon maalinedustalle suoraan Gael Etockille. Kamerunilaishyökkääjä iski lähietäisyydeltä 2-0-maalin.

Ensimmäisen vartin loppuun Etock osui vielä toistamiseen. Nyt esityön ennen viimeistelyä tarjosi pallon viereen pudottanut Assehnoun.

Honka löysi toisella puoliskolla kirivaihdetta, kun Lucas Kaufmann kavensi eron 60. minuutilla kahteen maaliin. Myös Etockilla oli tilaisuus tehdä hattutemppu, mutta Lahti-hyökkääjä ei onnistunut rangaistuspotkussaan.

Honka osui vielä viimeisellä kymmenminuuttisella kerran, kun Demba Savage puski pallon vasemmalta tolpalta verkkoihin. Lähemmäksi vieraat eivät päässeet ja Lahti piti pisteet kotonaan.

Myös VPS onnistui viimein avaamaan tuskallisen odotuksen jälkeen voittotilinsä Veikkausliigassa. Vaasalaiset kukisti viime hetken maalilla 2-1-lukemin kotonaan IFK Mariehamnin. Eero-Matti Auvisen voittomaali syntyi lisäajan toisella minuutilla. Vepsulla maalinteossa onnistui myös Mamadou Sarr.

IFK:n ainoan viimeisteli rangaistuspotkusta Dylan Murnane.

VPS ehti olla 23 peräkkäistä sarjapeliä ilman voittoa. Edelliset täydet pisteet olivat viime vuoden syyskuulta.