Kun jalkapalloihmisille mainitaan numerot 7 ja 1, tulee monien mieleen vuoden 2014 MM-välieräklassikko, jossa Saksa rökitti kisaisäntä Brasilian tylysti edellä mainituin lukemin. Moista ryöpytystä ei modernin jalkapallon aikakaudella oltu kahden huippujoukkueen kohtaamisissa nähty juuri koskaan.

Nyt myös suomalaiset jalkapallojuniorit tietävät, miltä 7-1 -voitto tuntuu – häviävän maan maaperällä vieläpä. Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue nimittäin selätti länsinaapuri Ruotsin torstaina Visbyssä pelatussa harjoitusottelussa murskaavasti 7-1 (1-0).

Huuhkajat

@Huuhkajat
U16-pojat huikeaan tulokseen maaottelussa Ruotsia vastaan. Loppulukemat Gutavallenissa Visbyssä peräti 1-7 (0-1)! #Minihuuhkajat

Vaikka maaleja ladottiinkin seitsemän, sai maalintekijätilastoon nimensä vain kaksi pelaajaa. Käpylän Pallon Jesse Kilo mätti itse peräti viisi maalia. Vaihdossa aloittanut HJK:n Jimi Tauriainen onnistui kahdesti.

– Pojat tekivät töitä isolla sydämellä ja sitä kautta tuli onnistumisia. Tilanteenvaihdot oli meidän yksi iso teemamme täällä ja niissä onnistuttiin erittäin hyvin samoin kuin erikoistilanteissa, joukkueen valmentaja Samu Koski kehui Palloliiton otteluraportissa.

– Aika harvinaista herkkua tällainen tulos on Ruotsia vastaan Ruotsin maaperällä ja hienoa myös, että pystyimme voittamaan molemmat ottelut, Koski viittasi tiistain 4-2-voittoon.

Syksyn aikana U16-pojat kohtaa vielä Pohjois-Irlannin Urjalassa ja Eerikkilässä pelattavassa kaksoismaaottelussa syyskuussa, sekä Saksan lokakuussa Lohjalla ja Hangossa.

– Tästä on totta kai hyvä jatkaa. Meillä alkaa olla hyvä runko koossa, mutta pelaajia varmasti kierrätetään paljon vielä syksyn otteluissa. Pelaajien katsastamista tämä edelleen myös pitkälti on ja sen takia tänäänkin teimme kahdeksan vaihtoa, jotta kaikki saavat näyttöpaikan, Koski selvitti.

Jesse Kilon isoveli Juho Kilo siirtyi Käpylän Pallosta reilut vuosi sitten Hamburger SV:n organisaatioon.

Ruotsi – Suomi 1-7 (0-1)
3. 0-1 Jesse Kilo
48. 0-2 Kilo
52. 0-3 Kilo
54. 1-3 Carl Mauritzson
63. 1-4 Kilo
69. 1-5 Jimi Tauriainen
79. 1-6 Tauriainen
87. 1-7 Kilo

Suomen kokoonpano
12 Aki Peltokorpi Tervarit-j
2 Miska Ylitolva RoPS >> 4 Elias Valli TPV
3 Simon Uusitalo FF Jaro >> 6 Niilo Kujasalo HJK
9 Jesse Kilo KäPa
10 Isak Widjeskog FF Jaro >> 8 Luka Hyryläinen HJK
13 Lukas Eloranta FC Inter >> 5 Taavi Arminen HJK
14 Joona Lohela Tervarit-j
15 Altti Hellemaa KäPa >> 18 Onni Viljamaa KäPa
16 Leo Kyllönen Ilves >> 11 Chris Ottia HJK
17 Daniel Rökman PKKU >> 19 Badreddine Bushara Ilves
20 Otso Liimatta Tervarit-j >> 7 Jimi Tauriainen HJK

Vaihdossa
1 Aleksi Partanen JJK

Huuhkajat

@Huuhkajat
Tältä tuntuu voitto 😍

U16-pojilla riitti aihetta riemuun sen jälkeen, kun Ruotsi oli kaatunut maaottelussa peräti 7-1. #Minihuuhkajat