Englannin Mestaruussarjassa pelaava Derby County vastasi tiistain suurimmasta siirtopommista, kun se tiedotti tehneensä Wayne Rooneyn kanssa sopimuksen. Seura vahvisti tiedon tiistai-iltapäivällä.

Rooney siirtyy Derbyyn vuoteen 2021 ulottuvalla pelaajavalmentajasopimuksella, jossa on optio vielä tulevasta vuodesta. Rooney siirtyy Derbyyn virallisesti tammikuussa 2020 MLS-sarjassa pelaavasta DC Unitedista. Rooney siis pelaa kuluvan kauden loppuun MLS:ssä, jossa hän on tehnyt tällä kaudella 11 maalia 23 otteluun.

Englannin A-maajoukkuetta 120 ottelussa edustanut entinen Manchester Unitedin hyökkääjä ryhtyy samalla myös valmennushommiin Derbyn tuoreen managerin Phillip Cocun alaisuudessa.

– Hänelle on jännittävä mahdollisuus liittyä Derbyyn, ja hän voi tuoda joukkueeseen niin paljon, kentällä ja kentän ulkopuolella. Hän on tehnyt upean uran niin maajoukkueessa kuin seuratasolla, ja silti hänellä on vielä paljon annettavaa, Cocu kehui seuran tiedotteessa.

Derby County

@dcfcofficial
⚽ 359 career goals
🦁 120 England caps
🏆 Premier League x5
🏆 League Cup x3
🏆 FA Cup x1
🏆 UEFA Champions League x1
🏆 UEFA Europa League x1
🏆 FIFA Club World Cup x1