Mestarivalmentaja Ari Hjelm toivoo näkevänsä rohkean Ilveksen: ”Joka pelin voi pelata helvetinmoisella riskillä”

© Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Ilves on keikkunut koko kauden osimoilleen Veikkausliigan kärjessä. Joukkue johtaa sarjaa yhden pisteen turvin ennen FC Interiä, kun kautta on kuusi peliä jäljellä. Kärkikaksikko kohtaa toisensa lauantaina runkosarjan päätöskierroksella. Ottelusta ei luonnollisesti panoksia puutu.

Voitolla Ilves karkaisi neljän pisteen karkumatkalle turkulaisiin nähden. Tampere Unitedin aikoinaan kolmesti mestaruuteen johdattanut Ari Hjelm ei usko ottelussa varovaiseen lähestymistapaan, vaikka kyseessä on jättimäisen tärkeä peli.

– En usko tarkkaan peliin. Ilves pelaa Wiss-tyyliään: tiiviisti nollaanollaa ja iskee vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. Inter ei tee sitä. Inter pelaa joka pelin voitosta. Se on riskikin, mutta he eivät tule peruuttelemaan. Interin vahvuus on eturivi. He ovat hyviä tekemään maaleja ja erikoistilanneosaamista löytyy Mika Ojalan kautta, Hjelm spekuloi SuomiFutis-sivustolle.

Inter tietää, että se ei saa hävitä ottelua.

– Uskon, että he silti rohkeasti hakevat voittoa. Ilves oli HIFK:n kanssa helisemässä. Ilveksellä ei ole aggressiivisia pelaajia, mutta he pelaavat joukkueena hyvin. Heiltä puuttuu kuitenkin vahan ajan raatajat. Se voi olla puute näihin loppupeleihin.
Hjelm toivoo, että Ilves panostaisi myös hyökkäyspelaamiseen vahvasti, vaikka joukkueen menestyksen avain on tälläkin kaudella ollut tiivis puolustuspelaaminen. Seura on kuitenkin varmistanut jo paikan europeleihin Suomen Cupin voiton myötä.

– Ilveksen ei kannata pelata mistään muusta kuin mestaruudesta. Europelipaikka on jo takataskussa. Joka peli riskillä Mestarien liigan paikkaa kohti. Joka pelin voi pelata helvetinmoisella riskillä. Niin mä tekisin päävalmentajana.

Ilves ja Inter eivät ole ainoat joukkueet, jotka ovat hyvissä asemissa, kun syksyn ratkaisupelit alkavat.

– KuPS:lla on loistava materiaali ja se kestää loukkaantumisia. Semmonen joukkue, joka tappelee ihan varmasti vielä mestaruudesta, maajoukkuelegenda toteaa.

Jesse Happonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!