Viime kesänä Ranskassa pelatut naisten MM-kisat rikkoivat TV-katsojaennätyksiä lukuisissa maissa – Ranska, Englanti, USA ja Saksa muutamina esimerkkeinä. Myös Suomessa Ylen TV-tuotantoa kiiteltiin ja kisat kiinnostivat kesäloman viettäjiä runsaasti.

Kisojen myötä muun muassa Englannissa on kasvatettu mittavasti Naisten Superliigan markkinointia ja TV-näkyvyyttä. Suomessakin on tällä kaudella voinut seurata Naisten Liigaa Elisa Viihteen kautta.

Nyt TV-katsojien iloksi tarjontaan vyöryy kansainvälinen naisten huippujalkapalloilu. Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut yksinoikeudella mediaoikeudet englantilaiseen Naisten Superliigaan, Naisten Bundesliigaan sekä ranskalaiseen Division 1 Féminineen Pohjoismaissa. Tämä tarkoittaa, että Suomessakin voidaan nähdä suorina lähetyksinä maailman parhaita naisjoukkueita ja -pelaajia.

NENT Groupin Viaplay-palvelussa tullaan näkemään vuosittain reilusti yli 100 ottelua. Oikeudet astuvat voimaan syyskuussa ja ulottuvat vuoteen 2022.

Viaplay näyttää Englannin Naisten Superliigaa runsaat 50 ottelua kaudessa. Naisten Bundesliigasta nähdään noin 60 peliä kaudessa, ja Ranskan pääsarjasta 22 ottelua/kausi. Lisäksi oikeudet kattavat Ranskan Cupin loppuottelun sekä Super Cupin.

Englannin pääsarjan tarjonta käynnistyy räväkästi, kun heti syyskuun alussa 7.9. on nähtävissä Manchesterin derby. Sitä seuraavat heti perään paikallispelit Chelsea-Tottenham ja Arsenal-West Ham. Manchesterin derby pelataan Valioliigastakin tutulla Etihad Stadiumilla ja Chelsea-Tottenham miesjoukkueen kotiareena Stamford Bridgellä.

Ruutuihin saapuu nähtäväksi siis muun muassa Olympique Lyonnais’n naisjoukkue, joka on dominoinut eurooppalaista naisfutista jo vuosia. Lyon on voittanut Naisten Mestarien liigan nyt neljä kertaa peräkkäin. Lyonin joukkue on täynnä naisfutiksen supertähtiä Ballon d’Or-voittaja Ada Hegerbergistä, Lucy Bronzesta, Wendie Renardista ja Dzenifer Maroszanista lähtien. Joukkueeseen liittyi täksi kaudeksi myös suomalainen maalivahtilupaus Katriina Talaslahti.

Katriina Talaslahti

@KTalaslahti
Winners 2019 🥇🏆
@iccwomen @OL

Talaslahden lisäksi muitakin suomalaisia näkynee Viaplayn tarjonnassa. Linda Sällström tehtailee maaleja Paris FC:n riveissä ja Englannin Superliigassa pelaa kolme suomalaista. Kokenut Tinja-Riikka Korpela vartioi Evertonin maalia, Adelina Engman pelaa Chelseassa ja Juliette Kemppi Bristol Cityssä.

[readmore from=Naisfutis]

– Ensimmäistä kertaa historiassa jalkapallon ystävät pääsevät seuraamaan kolmea Euroopan parasta naisjalkapallosarjaa samalta alustalta. Tämä on mahdollista kaikille urheilufaneille nyt Viaplayn kautta. Haluamme olla aktiivisesti mukana tukemassa naisjalkapalloilun suosion kasvua ja toivottavasti inspiroida myös sekä uusia katsojia että pelaajia kaikissa Pohjoismaissa, NENT:n toimitusjohtaja Anders Jensen kommentoi.

– Kun NENT Groupin kaltainen toimia ottaa haltuunsa Euroopan kolme kovinta naisten jalkapalloliigaa, tarkoittaa se isoa askelta eteenpäin naisten jalkapalloilussa. Tämä on historiallinen tapahtuma, josta hyötyvät kaikki naispelaajat koko Euroopassa, VfL Wolfsburgin tanskalainen tähtipelaaja Pernille Harder puolestaan hehkuttaa.

Lähde: Viasatin tiedote