Nimi mieleen – lyökö tämä nuori laituri Mestarien liigassa heti läpi?

© Kuva: Getty Images

Olympiakos otti kaikista tukevimman otteen jatkopaikasta Mestarien liigan playoff-kierroksella, kun se kaatoi kotikentällään venäläisen Krasnodarin maalein 4-0. Krasnodarilla on kotikentällään valtava vuori kiivettävänä.

Ottelun avausjakso päättyi 1-0, mutta toisella puoliajalla kotijoukkue meni menojaan. Avainhahmoksi nousi vasta 22-vuotias serbilaituri Lazar Randjelovic.

Randjelovic tuli kentälle 75. peliminuutilla 1-0 -tilanteessa. Vain kolme minuuttia myöhemmin hän tuplasi Olympiakosin johdon Mathieu Valbuenan esityöstä. Kun pelattiin 86. peliminuuttia, Randjelovic iski uudelleen, ja taululle muutettiin tilanteeksi 3-0. Loppunumerot 4-0:aan sinetöi portugalilainen Daniel Podence.

Olympiakos hankki Randjelovicin elokuussa 2018 vaatimattomalla 550 000 eurolla, vaikka tämä oli pelannut siihen mennessä vain yhden pääsarjaottelun, ja oli viettänyt edelliskauden lainalla Serbian toisella sarjatasolla. Vielä viime kauden Randjelovic pelasi Serbian pääsarjan Radnički Nišissä (7 maalia, 8 maalisyöttöä), kunnes tänä kesänä Olympiakos kutsui nuoren laitalinkin riveihinsä.

Alku Olympiakosissa on totisesti ollut räväkkä. Hän on pelannut Kreikan liigan kakkosen riveissä yhteensä 50 peliminuuttia – neljässä eri euro-ottelussa – mutta tehotilastossa on jo kaksi maalia ja yksi maalisyöttö. Osumat tulivat siis Krasnodarin verkkoon kentällä vietetyssä varttitunnissa, ja maalisyötön hän tarjosi edellisellä kierroksella turkkilaista Basaksehiriä vastaan.

Randjelovic debytoi Serbian juniorimaajoukkueissa vasta viime syyskuussa, ja on tehnyt seitsemässä U21-maaottelussa kaksi maalia. Jos vastuuta ja tehoja löytyy Olympiakosissa koko kauden, ei A-maajoukkuekutsukaan liene enää kaukana. Joko Mestarien liigan lohkovaiheessa nähdään Randjelovicin lopullinen läpimurto, vai oliko eilinen vain miehen ”vartti julkisuudessa”?

Keskiviikon muissa otteluissa HJK:n pudottanut Belgradin Punainen tähti haki arvokkaan 2-2 -tasapelin Sveitsistä Young Boys Bernin vieraana. Dinamo Zagreb puolestaan voitti kotikentällään Rosenborgin 2-0. Toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.