Päävalmentaja Juha Malinen on valinnut joukkueensa alle 21-vuotiaiden EM-karsinta-avaukseen. Karsinnoissa tavoitellaan paikkaa Unkarissa ja Sloveniassa kesällä 2021 pelattaviin EM-kisoihin. Pelaajien tulee olla vuonna 1998 syntyneitä tai sitä nuorempia.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U21-maajoukkue EM-karsintojen avausotteluihin on nimetty 🇫🇮⚽️Suomi kohtaa Ukrainan Zaporizhiassa 6.9. ja Pohjois-Irlannin Oulussa Raatin stadionilla 10.9. #Pikkuhuuhkajat #UKRFIN #FINNIR

Joukkueessa debytoi HIFK:n toppari Tuukka Andberg, jolla ei ole aiemmin lainkaan maaotteluita pelattuna. Hän on pelannut aiemmin ainoastaan piirijoukkueessa. Mukana on jälleen myös Brenfordin Marcus Forss, joka jäi kesäkuun maaotteluista omasta tahdostaan pois.

Suomi kohtaa karsinta-avauksessaan perjantaina 6.9. klo 18.30 Ukrainan. Ottelu pelataan Ukrainan Zaporizhiassa. Tiistaina 10.9. on edessä ensimmäinen kotiottelu. Oulussa pelattavassa ottelussa vastaan asettuu Pohjois-Irlanti. Peli alkaa kello 19.

– Vaikka lähdemme maailmanmestari Ukrainan kotikentälle, lähdemme hakemaan sieltä voittoa. Se voi kuulostaa naiivilta, mutta oma rohkea pelityylimme tuottaa maalipaikkoja, jos me sitoudumme siihen, Malinen ennakoi tulevaa karsinta-avausta.

Lohkon muut joukkueet ovat Malta, Tanska ja Romania. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen selviävät suoraan EM-turnaukseen. Muut lohkokakkoset pelaavat lopuista neljästä paikasta playoff-karsinnoissa.

Pikkuhuuhkajien joukkue

Maalivahdit

William Jääskeläinen Crewe Alexandra FC
Hugo Keto Brighton & Hove Albion FC
Rasmus Leislahti FC Honka

Puolustus

Aapo Mäenpää IFK Mariehamn
Miko Virtanen Aberdeen FC
Aapo Halme Barnsley FC
Juhani Pikkarainen KPV
Tuukka Andberg HIFK
Kalle Katz RoPS
Juho Hyvärinen RoPS

Keskikenttä ja hyökkäys

Kevin Kouassivi-Benissan RoPS
Kaan Kairinen HJK
Jaakko Oksanen Brentford FC
Lucas Lingman RoPS
Abukar Mohamed FK Karpaty Lviv
Eetu Vertainen HJK
Joel Mattsson HIFK
Jasin Assehnoun FC Lahti
Onni Valakari Tromsø IL
Saku Ylätupa AIK
Mikael Soisalo SV Zulte Waregem
Marcus Forss Brentford FC
Benjamin Källman Viking FK