Ruotsalaislegenda Henrik Larssonin valmentajapestille jälleen ikävä loppu – sanalliset hyökkäykset olivat liikaa

© Kuva: Getty Images
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Ruotsin maajoukkueen entinen hyökkääjä Henrik Larsson eroaa maan pääsarjaseura Helsingborgin päävalmentajan pestistä oltuaan tehtävässä vain pari kuukautta. Larsson, 47, ehti toimia Helsingborgin käskyttäjänä tällä erää kahdeksassa ottelussa.

Hänen päätöksensä takana ovat useat häneen kohdistetut ”sanalliset hyökkäykset”. Helsingborg kertoo tiedotteessaan, että se aikoo tutkia tapauksen vakavasti.

Seuran puheenjohtajan Krister Azeliusin mukaan Larssonin tehtävänä oli säilyttää joukkue Allsvenskanissa, Ruotsin pääsarjassa. Helsingborg oli sarjassa karsijan paikalla, kun Larsson siirtyi päävalmentajaksi. Hänen pestinsä aikana joukkue keräsi kahdeksasta pelistä yhtä monta pistettä ja nousi taulukossa kaksi pykälää ylemmäs, mistä Azelius kiitti Larssonia seuran tiedotteessa.

Larsson toimi Helsingborgin päävalmentajana myös vuosina 2015-2016, mutta tuolloinkin hänen pestinsä sai ikävän lopun, kun joukkue putosi sarjasta. Ratkaisevan ottelun jälkeen naamioituneet kannattajat hyökkäsivät joukkueessa pelanneen Jordan Larssonin, Henrikin pojan, kimppuun. Larsson puolusti poikaansa ja sai osansa iskuista.

Jordan Larsson lähti seurasta ja siirtyi NEC Nijmegeniin, josta hänen matkansa jatkui IFK Norrköpingin kautta hänen nykyiseen seuraansa, Spartak Moskovaan.

Pelaajauraltaan Henrik Larsson muistetaan kansainvälisiltä kentiltä Feyenoordista, Celticistä, Barcelonasta ja Manchester Unitedista. Ruotsin A-maajoukkueessa hän pelasi 106 ottelua ja teki 37 maalia.

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!