Saksalaisseura antoi kapteenilleen potkut veljeilystä äärioikeistolaisten kanssa – ”Teille ei ole sijaa tässä seurassa”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa rästipeli West Ham - Liverpool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Saksan kolmannella sarjatasolla pelaava Chemnitzer FC tiedotti maanantaina antaneensa lähtöpassit joukkueen kapteenille Daniel Frahnille. 32-vuotias kärkimies ehti pelata Chemnitzin paidassa kaikkiaan 127 ottelua.

Frahn pelasi täydet minuutit Chemnitzin kauden avausottelussa, mutta oli kolmesta viimeisestä pelistä sivussa lihasvamman vuoksi. Lauantain vieraspelissä Hallescher FC:tä vastaan hänen nähtiin veljeilevän äärioikeistolaisten kannattajaryhmien kanssa, eikä tätä katsottu seurajohdossa hyvällä.

Frahn oli Hallessa vieraskatsomossa yhdessä oikeistolaisen ”Kaotic Chemnitz” -ryhmän sekä jo hajotetun ”NS-Boysin” – jonka nimi viittaa suoraan kansallissosialismiin, eli natseihin – johtohahmojen kanssa. Tämä vahingoittaa seuran tiedotteen mukaan massiivisesti Chemnitzer FC:n imagoa.

Chemnitzissä puhkesi kesällä 2018 valtavia mellakoita ja väkivaltaisuuksia, joiden jälkipyykkiä on Saksassa pesty pitkään. Tapahtumien seurauksena Chemnitzer FC velvoittaa sopimuksen nojalla jokaista työyhteisönsä jäsentä toimimaan oikeistolaista radikalismia vastaan. Siksi Frahninkaan toiminnalle ei riittänyt ymmärrystä.

– Valitettavasti meidän on täytynyt tunnustaa, että joukkueemme – nyt entinen – kapteeni Daniel Frahn on osoittautunut oikeistoradikaalin ja ihmisarvoa kunnioittamattoman ”Kaotic Chemnitzin” suureksi kannattajaksi ja vahingoittanut siten seuraa suuresti. Meillä on tällaiselle käytökselle nollatoleranssi. Tiedämme nyt, että teimme väärän päätöksen, kun luotimme häneen hänen 9.3.2019 esittämänsä katumuksen jälkeen, seuran tiedotteessa todetaan.

– Hänen silloinen katumuksensa oli farssi. Hän ei osannut tai halunnut kantaa pelaajan ja kapteenin vastuuta seurassa, sillä siihen kuuluu jotain muutakin kuin maalinteko ja juhliminen: nimittäin asenne.

– Siitä vallitsee mitä täysin yhteisymmärrys, että Chemnitzer FC katkaisee pelaajan sopimuksen välittömästi. Daniel Frahn, teille ei ole enää Chemnitzer FC:ssä minkäänlaista sijaa.

MDR:n tietojen mukaan Frahn ei ainoastaan viettänyt aikaa vieraskatsomossa ääriryhmittymien seassa, vaan taittoi myös matkat otteluun ja sieltä takaisin äärikannattajien kanssa samassa autossa. Ainakin yhdellä Frahnin matkakumppaneista on Chemnitzin kotistadionille porttikielto.

Maaliskuinen tapaus, johon Chemnitz tiedotteessaan viittasi, koski Frahnin pelipaidan alla ollutta T-paitaa, jota hyökkääjä esitteli Chemnitzin kotiottelussa VSG Altglienickeä vastaan. Frahnin paidassa luki ”Support your local Hools”. Frahn sanoutui kuitenkin irti huliganismista, ”kielsi olevansa natsi” ja puolustautui toteamalla, että ”en ollut tietoinen siitä, että se paita liittyy niin tukevasti uusnatsiskeneen.”

Chemnitzin tuolloinen sarjaporras Regionalliga antoi miehelle neljän pelin pelikiellon ja 3 000 euron sakot. Chemnitz päästi Frahnin kuitenkin varoituksella.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa rästipeli West Ham - Liverpool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!