Seinäjoen Jalkapallokerho on hankkinut hyökkävän keskikenttäpelaajan Zakaria Beglarishvilin Viron pääsarjaseura FC Florasta pysyvällä siirrolla.

Viron kansalaisuutta hakenut georgialainen Beglarishvili, 29, on tehnyt tuhoisaa jälkeä Florassa. Hän on pelannut virolaisseurassa 287 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 117 maalia ja syöttänyt 103.

Beglarishvili on valittu useampaan kertaan Viron pääsarjan tähdistöön, sekä parhaaksi pelaajaksi kaudella 2018, jolloin hän teki 36 ottelussa yhteensä 30 maalia ja antoi 24 maaliin johtanutta syöttöä.

Viime tammikuussa Beglarishvili siirtyi lainasopimuksella Unkarin pääsarjaseuraan Honvéd FC:hen, mutta lainapesti meni mönkään hänen murrettua kylkiluunsa vain kaksi päivää ennen kauden jatkumista. Hän oli leikkauksen jälkeen useamman kuukauden sivussa.

SJK:n harjoituksiin Beglarishvili liittyy tänään, torstaina.

– Meillä oli tarve saada lisää luovuutta. Etsimme pelaajaa joka pystyy luomaan paikkoja muille, mutta pystyy myös itse ratkaisuihin. Ja voin sanoa, että näin Zakariassa heti jotain sellaista, mistä pidän todella paljon, kommentoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko seuran sivuilla.

– Viime kaudella hän myös teki 36 pelissä 30 maalia, ja jos pelaaja tekee tuommoiset tehot minkä tahansa maan pääsarjassa, se on kova suoritus. Eikä sitä edellinen kausikaan ollut häneltä paljoa heikompi. Se kertoo jotain siitä mihin hän pystyy.

– Hän on aktiivinen kentällä ja hän on erittäin älykäs pelaaja, joka on pelissä hyvin sisällä. Vaikka hän on pienikokoinen, hän osaa käyttää sitä hyväkseen fyysisissä väännöissä. Hän osaa luoda tilaa ja osaa liikkua itse vapaisiin tiloihin. Uskonkin, että hän on juuri oikea palanen meidän systeemiin ja sopii siihen peliin mitä me haluamme.

– Hän on myös erittäin kokenut pelaaja, mikä on hyvä, sillä häntä ei tarvitse opettaa pelaamaan, vaan hän on jo valmis pelaaja. Hän tuo meille varmasti uuden voimavaran joukkueeseen, sillä hän on erityinen pelaaja. Pelaaja joka tuo peliimme lisää vaihtoehtoja ja jota meidän nuoret pelaajat voivat katsoa ylöspäin ja ottaa oppia.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
TERVETULOA ZAKARIA BEGLARISHVILI! Viron pääsarjan tähtipelaaja siirtyy SJK:n riveihin FC Florasta. 29-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on käytettävissä jo viikonloppuna FC Honkaa vastaan. #SJKfi #Veikkausliiga

Lue lisää SJK:n nettisivuilta:
sjk.fi/w/tervetuloa-z…