Tampereella kukoistaa jalkapallobuumi. Koko Suomen futisväki on saanut nauttia Tampereen Ratinassa Huuhkajien mallikkaista otteista Nations Leaguessa ja EM-karsinnoissa, kun Olympiastadionilla on tehty remonttia.

Buumi on näkynyt kuitenkin myös Veikkausliigassa, jossa Ilves taistelee mestaruudesta. Ilveksen kotipelien yleisökeskiarvo tällä kaudella on ollut sarjan toiseksi korkein, 4 322 katsojaa/peli, ja stadionin täyttöaste koko sarjan paras. Tiettävästi ainakin kahdessa pelissä stadion on ollut loppuunmyyty (tilastojen lähteenä Transfermarkt).

Tulevaisuudessa Tampereella tultaneen kuitenkin palloilemaan nykyistä komeammissa puitteissa. Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Tammelan stadionin allianssin aiesopimuksen. Sopimuksen osapuolia ovat Tampereen kaupunki, YIT ja JKMM Arkkitehdit Oy. Osapuolet jatkavat nyt stadionin suunnittelua yhdessä. Tavoitteena on rakentaa 6 000-paikkainen moderni stadion Tammelaan.

Seuraavaksi Tampere käynnistää stadionin toteutuksen kilpailutuksen julkisena hankintana. Tavoitteena on käynnistää allianssin kehitysvaihe vuoden 2020 tammikuun loppuun mennessä.

Uuden stadionin rakentamisen on tarkoitus alkaa vuosina 2021-2022. Tällöin stadion voitaisiin ottaa käyttöön kesällä 2023.

Tammelan stadionin toteutukseen on varattu määrärahaa yhteensä 22 miljoonaa euroa vuosille 2020- 2022.

Nykyinen Tammelan stadion on avattu jo vuonna 1931. Stadionin yleisökapasiteetti on 5 050 katsojaa.

Lähde: Tampereen kaupungin kotisivut