Teemu Pukin juniorivuosien valmentaja herkistyi viime kauden päätyttyä: ”Sydän täyttyi lämmöllä ja kyynel vierähti silmäkulmaan”

© Kuva: Getty Images

FC KTP:tä ja Suomen U21-maajoukkuetta valmentanut Janne Hyppönen on ollut isossa roolissa Teemu Pukin uran alkuvaiheissa. Viime kauden Englannin Mestaruussarjan maalikuningas teki Hyppöseen vaikutuksen heti yhteistyön alusta asti.

– Teemun kanssa alettiin hommiin, kun hän oli 15-vuotias. Hän oli silloin ujo ja kiltti poika, mutta samalla pirun nopea ja taitava. Kyllä sen jo silloin huomasi, että lahjoja nuorukaisella riittää, Hyppönen muistelee SuomiFutis-sivustolle.

Hyppöstä lämmittää erityisesti se, että Pukki on noussut kritiikistä ja mollaamisesta huolimatta takaisin eurooppalaisen jalkapallon huipulle.

– Tiedän, kuinka raskaan tien hän on joutunut kulkemaan päästäkseen tähän asemaan. Sydän täyttyi lämmöllä ja kyynel vierähti silmäkulmaan, kun Teemun ja Norwichin nousu viime keväänä varmistui, Hyppönen myöntää.

– Teemu, jos kuka, on tämän kaiken ansainnut.

Janne Hyppösen oma sydän sykkii Liverpoolille, joten Valioliigan avausottelu Liverpool-Norwich ei välttämättä ole kaikkein helpoin seurattava kotkalaisvalmentajalle.

– Täytyy vain yrittää nauttia. Toivottavasti Teemu tekee hattutempun ja me voitamme 4-3, Hyppönen nauraa.

Tulevasta kaudesta Hyppönen odottaa viime vuotta tasaisempaa.

– En usko, että tulee enää toista kautta, jossa kaksi joukkuetta karkaa niin aikaisin muilta. Kärki tulee leventymään varmuudella.

Päättyvä siirtoikkuna on Hyppösen mielestä ollut edellisvuosia rauhallisempi.

– Vaikuttaa siltä, että seurat tekevät nyt paljon järkevämpiä ratkaisuja. Manchester Cityn ja Liverpoolin ei ole paljoakaan tarvinnut tehdä, mutta takana on pantu hösseliksi. Uskon, että TOP-5 tulee tällä kaudella olemaan Liverpool, Manchester City, Tottenham, Arsenal ja Manchester United, Janne Hyppönen päättää.

Valioliiga-kauden avajaisia PukkiPartya vietetään perjantaina 9.8. klo 20.00 alkaen Casino Helsingin Fennia Salongissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lavalla mm. Markku Kanerva, Jussi Jääskeläinen, Keith Armstrong ja Janne Hyppönen. Ilta huipentuu Liverpool-Norwich-otteluun, jonka studiolähetys starttaa klo 21.00.

Valioliigakausi 2019-20 näkyy tuttuun tapaan Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Juho Hirvonen