Englantilaissuomalainen Carl Jenkinson siirtyi tänään Arsenalista Mestaruussarjan Nottingham Forestiin.

Kahdeksan vuoden ajan lapsuutensa suosikkiseuran kirjoilla olleen, Suomeakin nuorisomaajoukkueissa edustaneen puolustajan jäähyväisviesti Goonereille, jollaiseksi hän itsekin nyt ilmoitti siirtyneensä, oli koskettava.

– Jätän Arsenalin tavoitellakseni uusia haasteita, ja löytääkseni taas vakituista peliaikaa. Voin vain sanoa, että pelaaminen tässä seurassa on ollut unelmieni täyttymys. Todellisille Arsenalin kannattajille voin sanoa, että olen elänyt myös teidän unelmaanne. Toivon, että olette huomanneet, mitä se on merkinnyt minulle.

Sukupolvien yli jatkunut kannattajuus on ikuistettuna Emirates Stadiumin ulkopuolelle kiinnitetyssä, Jenkinsonin edesmenneelle isoisälleen omistamassa muistolaatassa. Isoisä ei koskaan ehtinyt nähdä tämän pelaavan suvun kannattamassa seurassa.

– Isoisä, toivon että olet ylpeä, lukee laatassa.

Vuonna 2012 kiinnitetty laatta kuvaa pelaajan suhdetta nyt jättämäänsä seuraan.

– Olen pelannut Arsenalissa 70 ottelua. Jos joku olisi sanonut minulle pikkupoikana, että näin tulee käymään, olisin nauranut väitteelle. Tulen vaalimaan kertyneitä muistoja ikuisesti.

Jenko on hyvin todennäköisesti nähtävissä Emiratesin lehtereillä tulevaisuudessa.

– Näen seuran tulevaisuuden nykyisissä ohjaksissa suurena, ja odotan näkeväni sen toteutuvan. Nyt otan paikkani katsomossa fanina, teidän joukossanne.