Veikkausliigassa pelataan perjantaina mestaruuskamppailun kannalta kaksi olennaista
kamppailua, kun Inter isännöi Helsingin IFK:ta ja Ilves puolestaan Kuopion Palloseuraa.

Ilveksen ja KuPS:n välinen ottelu on siinä mielessä merkittävä, että kolmantena oleva vierasjoukkue on viisi pistettä kärjessä olevia tamperelaisia perässä. Tappio tästä ottelusta heikentäisi KuPS:n asemia merkittävästi kannujahdissa.

Jalkapallolegenda Atik Ismail odottaa ottelusta tarkkaa peliä.

– Ilves on iskenyt useasti loppuhetkillä. Valmentajan (Jani Honkavaara) täytyy miettiä sitä, Ismail toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– 1-0 tai 2-0 pitäisi olla turvallinen johto, mutta sitten mukaan astuvat psyykkiset tekijät. Jos tässä kohtaa ei tehdä omista maalipaikoista maaleja, niin käy ohraisesti. Muutama peli sitten KPV:tä vastaan KuPS hukkasi omansa ja hävisi, Ismail muistuttaa.

Entisen maalikuninkaan mielestä myös kotijoukkueella on kovat paineet, vaikka sarjataulukossa heillä on tällä hetkellä otollinen tilanne.

– Heillä on kovat paineet jo. Jarkko Wiss on kyllä mentaalivalmentaja. Hän saa joukkueensa pelaamaan loppuun asti, josta nämä hienot nousut kertovat.

Kumpikin joukkue lähtee otteluun voitto takataskussa. Ilves haki viime kierroksella pisteet Maarianhaminasta ja KuPS nollasi kotonaan Interin. Kevätkierroksella keskinäisessä kohtaamisessa KuPS voitti Ilveksen 1-0.

– Meillä on nyt suhteellisen upea sarja käsillä ja hienoja pelejä on joka kierroksella. Toivottavasti Veikkausliiga ei jää nyt muiden alkavien isojen sarjojen jalkoihin huomiossa, ex-hyökkääjä pohtii.

Perjantain ottelut alkavat klo 18.30.