Veikkausliigan mestaruustaisto täysin auki, HJK pakkovoiton edessä – Ari Hjelm: ”Ei kävelemällä mestaruuksia voiteta Suomessa”

© Kuva: Juha Tamminen

Yhteensä neljä SM-kultaa pelaajana ja valmentajana voittanut Ari Hjelm pitää Veikkausliigan mestaruustaistoa kutkuttavana. Hänen mukaansa tämä viikonloppu määrittää, onko siinä mukana kolme, neljä vai viisi joukkuetta.

– Periaatteessa Klubin on pakko voittaa. Niin on Hongankin. Mikäli Ilves voittaa Interin. En usko, että HJK:lla ja Hongalla on enää siinä mahdollisuutta ottaa kiinni.

– Jäljellä on sitten enää viisi peliä, joita Inter ja Ilves eivät häviä kaikkia tai pelaa tasan. Jos HJK ja Honka jäävät nyt ilman voittoa, he ovat mestaruustaistosta ulkona, Hjelm pohtii SuomiFutis-sivustolle.

– Jos Ilves häviää tai pelaa tasan, niin sitten mukana on vielä viisi joukkuetta. Kuudennelta sijalta ei nousta enää siihen taisteluun. Toivon, että sen paikan ottaisi Maarianhamina. Se toisi kenttäolosuhteiden myötä lisäpontta. Sieltä ei jokainen hae täysiä pisteitä, entinen maajoukkuetykki jatkaa.

Hjelm tietää millaisia syksyn pelit ovat luonteeltaan.

– Kellä on oikeita pelaajia, kun tulee vesikelit ja kylmät säät?

– Interillä on mielestäni sopivia pelaajia tahtotilapelaamiseen. Kaikki viisi peliä tulevat olemaan playoff-pelejä. En edes ymmärrä, miksi tämmöinen loppusarja pelataan, mutta Interillä on hyvän tyyppisiä pelaajia syksyn peleihin.

Etenkin turkulaisten hyökkäyskalusto kerää kehuja.

– Furuholm, Valencic ja Ojala ovat sellaisia painijoita ja tsemppareita. Heillä on hyvä mahdollisuus. Jos lauantaina tulee Ilveksestä voitto, niin tahtotila on sitä kautta todella kova.
Tamperelaislegendan papereissa sarjan kärkikolmikko Ilves, Inter ja KuPS ovat varsin vahvoilla.

– Katselin sillä silmällä, että se on selvä, kelle ne kolme kotipeliä tulee. Lisäksi heillä on viimeinen peli kotona, josta on heille tosi hyvä etu.

HJK antoi tasoitusta mestaruustaistoon hävittyään 20. kierroksella yllättäen Kokkolassa.

– KPV tappio oli liikaa HJK:lle. KPV:n voittomaali… Herran tähden. Ei edes vahingossa voi tulla sellaisia, Hjelm kauhistelee.
Hän odottaa helsinkiläsiltä vielä ryhtiliikettä.

– Se ei ole oikeasti HJK, joka häviää KPV:lle. Anteeksiantamatonta. Ei kävelemällä mestaruuksia Suomessa voiteta.

– Kaikki me, jotka ollaan HJK:ssa oltu, tiedetään että siellä on pakko pelata mestaruudesta. Se pelaajien on ymmärrettävä. Tahtotila on saatava väkisin.

Päävalmentaja Toni Koskelalla on iso savotta ja vastuu tämän asian suhteen.

– Jos pelaajat eivät nyt jo syty mielentilapelaamiseen, niin se on siinä. Uuden valmentajan pitää antaa sähkömiekkaa pelaajille. HJK tarvitsee taistelua sydämestä joukkueen eteen. Valmentajan pitää saada heidät pelaamaan.

Hjelm kuitenkin peräänkuuluttaa, että HJK on itse itsensä pahin vihollinen. Hänen mielestään joukkue pystyy voittamaan halutessaan vielä vaikka kaikki syksyn pelit.

– HJK:ssakin pitäisi olla joku räjähtäjä. Muuten kyllä he luonnollisesti ovat mestariainesta. Munaa pitää löytyä loppuvuoden peleihin. Heidän pitää voittaa kaikki, he pystyvät siihen, jos he haluavat. He voivat sen tehdä, jos sydän ja tahtotila ovat mukana.
Entisen mestariluotsin puheista ei käy ilmi yhtä suurta ennakkosuosikkia kultajahtiin. Kuopiolaisille irtoaa kuitenkin kehuja.

– Sillon kun tulee se paska keli, niin taistelijat on ihan omiaan kentällä. Veikkaan, että KuPS voi olla Interin lisäksi vahva tällaisessa.

– Honkaan en ikävä kyllä usko. Heillä on vähän sellaista ”Me vaan pelataan” -asennetta. Joku osatekijä puuttuu. Joku sytyttäjä siellä kentällä pitäisi olla, kuka sytyttää joukkueen kesken pelin.

Ilves johtaa sarjaa pisteen turvin ennen Interiä. Tamperelaisilla on kasassa 40 pistettä. KuPS kärkkyy kolmantena kolmen pisteen päässä kärjestä. HJK:lla on 33 ja Hongalla 31 pistettä.

Päätöskierroksen kuudesta ottelusta neljä pelataan lauantaina:
15.00 KPV – FC Honka
16.00 SJK – KuPS
17.00 Ilves – FC Inter
17.00 VPS – HIFK

Sunnuntaina:
17.00 FC Lahti – IFK Mariehamn
18.30 HJK – RoPS

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.