Venäläislähde: Rasismi voittaa Pietarissa – Zenit harkitsee tähtihankintansa myyntiä jo tammikuussa?

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa rästipeli West Ham - Liverpool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Siitä ei ole kuin neljä päivää, kun Pietarin Zenit tiedotti hankkineensa Barcelonasta brasilialaispelaaja Malcomin. 40 miljoonan euron siirtosumma teki Malcomista Zenitin ennätyshankinnan, jaetulla sijalla yhdessä Hulkin ja Axel Witselin kanssa.

Malcomin vastaanotto kannattajien keskuudessa oli kuitenkin tyly. Kun Malcom tuli debyyttissään 72. minuutilla kentälle lauantain kotiottelussa Krasnodaria vastaan, katsomosta nostettiin plakaatti, jossa luki ironinen teksti ”kiitos johtajille perinteiden kunnioittamisesta”. Jo aiemmin kannattajat olivat kehottaneet Zenitiä vaalimaan seuran ”perinnettä” olla värväämättä tummaihoisia pelaajia joukkueeseen.

– Emme ole rasisteja, mutta meille mustien pelaajien poissaolo on vain tärkeä perinne, joka painottaa seuran identiteettiä eikä mitään muuta, kannattajien netissä julkaisemassa kannanotossa luki.

– Me, Euroopan suurkaupunkien pohjoisimpana seurana, emme ole koskaan olleet henkisessä yhteydessä Afrikan, Etelä-Amerikan tai Oseanian kanssa. Meillä ei ole mitään näiden tai muiden maanosien asukkaita vastaan, mutta samalla haluamme pelaajia, jotka ovat henkensä puolesta lähellä Zenitiä. Nyt Zenitiin miltei pakotetaan mustia jalkapalloilijoita, ja siitä voi seurata vain takapakkia. Antakaa meidän olla sitä, mitä me olemme.

Venäläisen Ria Novostin mukaan Zenit harkitsee jo nyt myyvänsä Malcomin tammikuun siirtoikkunassa, vaikka miehen palkkaamisesta on kulunut vain muutama päivä. Jos uutistoimiston tiedot todella pitävät kutinsa, saa rasistinen kannattajaryhmä niskalenkin seurajohdosta jopa häkellyttävän pian.

Zenit vähätteli omassa tiedotteessaan kannattajien mielenilmausta. Seuran virallisen kannan mukaan asialla oli ”pieni ryhmä yksilöitä”, ja ”tapaus tulkittiin monissa viestintävälineissä väärin”. Johtopäätöksillä ei ole Zenitin mukaan ”mitään tekemistä todellisuuden kanssa”.

– Zenitillä on pitkät perinteet kutsua seuraan maailman parhaita pelaajia, riippumatta heidän taustastaan, etnisestä ryhmästään ja kansallisuudestaan, Zenit selventää.

Venäjän jalkapalloilussa on ollut viime vuosina useita rasistisia tapauksia, joista UEFA on aika ajoin myös sanktioita jakanut.

Malcom pelasi viime kaudella Barcelonassa 24 maalia, joissa hän teki neljä maalia. Jos ura Zenitissä jäisikin lyhyeksi, on se silti jo nyt pidempi kuin viime kesän ”päivän kestänyt pesti AS Romassa”. Malcom söi tuolloin Romalle antamansa sanan, ja siirtyikin yllättäen Barcelonaan. Zenit nosti pätkäpestin sarkastisesti esiin myös pelaajan esittelytwiitissään.

Lähteet: AS ja SportBible


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa rästipeli West Ham - Liverpool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!