VPS:lle jo kymmenes yhden maalin tappio – ”Emme vain pysty voittamaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Vielä maaliskuun lopussa VPS-leiriin paistoi aurinko. Hyvällä ilmeellä pelannut Vepsu käänsi Turussa pelatun Suomen Cupin puolivälieräottelun tappioasemasta voitokseen, päätti puolustavan mestarin Interin cup-taipaleen ja eteni itse välieriin. Tuo voitto on kuitenkin valitettavasti edelleen vaasalaisten viimeisin, ja Vepsun voitottomien otteluiden putki (23 peliä) on nyt jo Veikkausliiga-aikakauden pisin.

Edellisen ottelunsa VPS on voittanut Veikkausliigassa 22. syyskuuta, kun se kaatoi vieraissa PS Kemin maalein 2-0. Edellistä kotivoittoa saadaan hakea vieläkin kauempaa. Se tapahtui 4. heinäkuuta, 2018, kun TPS kaatui Vaasassa samoin 2-0 -numeroin.

Ei ihme, että henkinen painolasti alkaa joukkueella olla jo melkoisen raskas. Kauden 19 sarjapelistään VPS on pelannut tasan yhdeksän, ja kaikki kymmenen tappiota ovat tulleet maalin erolla. Viimeisin niistä sunnuntaina, kun RoPS otti kotikentällään täyden pistepotin maalein 2-1.

Vaivaiset yhdeksän sarjapistettä saalistaneen joukkueen maaliero ei siis moisella saldolla edes voisi olla yhtään parempi (-10). Sarjajumboa neljä pistettä edellä olevan KPV:n maaliero on esimerkiksi pakkasella peräti 19 maalin verran.

Pian VPS:n olisi kuitenkin syytä alkaa kääntämään tasaisia otteluita voitoikseen, tai 14 pääsarjakauden putki uhkaa katketa. Sekä päävalmentaja Christian Sund että kapteeni Sebastian Strandvall ovatkin tilanteen edessä turhautuneita.

– Aloitimme (RoPS:ia vastaan) tosi hyvin. Sitten hävitään kakkospallo ja RoPS tekee maalin. Olemme puhuneet koko viikon siitä, että kakkospallot pitää voittaa, Sund harmitteli VPS:n kotisivujen otteluraportin mukaan.

– Sen jälkeen RoPS:lla ei ollut paikkoja ensimmäisellä jaksolla, ja me loimme tilanteita heidän boksissaan. Saimme palkinnon erikoistilanteesta. Olimme ihan tyytyväisiä ensimmäiseen puoliaikaan

– Toinen jakso oli huonompi, vaikka aloitimme senkin ihan ok. Ongelma oli ehkä siinä, että linjamme alkoi tippumaan. Sitten RoPS sai palloja sinne. Niistä tuli erikoistilanteita ja maali. Olisi pitänyt vain uskaltaa pitää linja ylhäällä. Totta kai aina jalat alkavat painamaan, mutta silti pitää vaan pystyä pelaamaan.

– Saimme toisella jaksolla kaksi huippupaikkaa, ja sitten RoPS:n maalivahti Antonio Reguero torjuu nekin. Molemmat olivat ihan huipputorjuntoja, Sund jatkoi.

– Mietimme nyt vain ensimmäistä voittoa. Jos emme voita, se on ihan sama, kuinka moneen pisteen päässä muut ovat. Se tuntuu olevan todella vaikeaa. Pidämme nyt pari päivää vapaata. Hyvä juttu on nyt se, että meillä ei vissiin ole enää pelikieltoja.

Seuraavaksi VPS hamuaa täyttä pistepottia viikon päästä maanantaina, kun se saa vieraakseen IFK Mariehamnin. Myös ahvenanmaalaisia urallaan edustanut Strandvall yrittääkin valaa uskoa omiinsa parhaansa mukaan.

– Tätä tilannetta on vaikea kuvailla. Me emme ole pelanneet koko kaudella yhtään floppimatsia, mutta emme vain pysty voittamaan, kapteeni Sebastian Strandvall muotoili Pohjalaiselle tukalan tilanteen.

– Me emme aio luovuttaa. Pitää vain luottaa siihen, että joskus tämä kääntyy.

Lähde: Veikkausliigan kotisivut


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.