Nuori suomalaishyökkääjä Benjamin Källman alkaa päästä vauhtiin sopivasti tiistaisten maajoukkuevalintojen (Huuhkajat ja Pikkuhuuhkajat) alla. Källman teki joukkueelleen Viking Stavangerille 58. peliminuutilla voittomaalin 4-1 -numeroihin päättyneessä ottelussa Mjøndalenia vastaan. Källman sai syötön Ylldren Ibrahimajlta ja teki läpiajosta Vikingille johtolukemiksi 2-1. Vaihtoon suomalainen otettiin 13 minuuttia maalinsa jälkeen.

Källmanin minuutit Vikingin paidassa olivat vielä elokuussa tiukassa, mutta kahdessa edellisessä sarjaottelussa hän on ollut joukkueen avauskokoonpanossa. 21-vuotias suomalainen on tehnyt molemmissa otteluissa myös maalin.

Kohentuneet otteet saivat selvästi jonkun runosuonen sykkimään, sillä Viking Oslon Twitter-tilillä julkaistiin ottelun aikana Benjamin Källmanille omistettu chantti. Laulu lauletaan Källmanin kaiman Benny Törnroosin tulkitseman ”Käy Muumilaaksoon” -laulun sävelellä.

Ilmeisesti värssyn teemana on opetella suomen kielen alkeita, sillä esille nostetaan kansainvälisestikin enemmän tai vähemmän tutut sanat perkele, sisu ja minttu, sekä tietysti lämmin sauna.

Sitten tehdäänkin kunniaa jo uransa lopettaneille suomalaisfutaajille Hannu Tihiselle, Peter Kopteffille ja Toni Kuivastolle. Koko kolmikko pelasi Viking Stavangerissa 2000-luvun alkuvuosina, ja nyt on tullut seuraavan pelaajasukupolven edustajan Benjamin Källmanin aika astua esiin.

Ei muuta kuin rallattelemaan. Hyvinhän Benkku-chantti muumilaulun melodiaan taipuu.

Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan (liiga ja cup) kuusi voittanut ja kahdesti tasan pelannut Viking Stavanger on seitsemän kierrosta ennen sarjan päätöstä Norjan Eliteserienissä viidentenä. Sillä on edelleen mahdollisuuksia ensi kaudeksi eurokentille.