Suomen A-maajoukkueessakin 17 ottelua pelannut Eero Markkanen yllätti viime tammikuussa kaikki, kun hän siirtyi jatkamaan peliuraansa Indonesian pääsarjan PSM Makassariin. 197-senttisestä Markkasesta odotettiin joukkueensa ykköstykkiä, eivätkä tehot aivan vaatimattomat olleetkaan.

Etenkin keväällä verkot heiluivat tiuhaan, mutta vuoden edetessä maalitahti hidastui. Kaikkiaan Markkanen teki kuitenkin 17 ottelussa PSM Makassarille 10 maalia. Maalit syntyivät kuitenkin lähinnä Indonesian cupissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, sillä seitsemässä sarjaottelussa suomalainen onnistui vain kerran.

Nyt Markkanen on saanut mitä ilmeisimmin seurastaan lähtöpassit. Transfermarktin mukaan Markkanen on ollut vailla sopimusta syyskuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös indonesialainen Bola Times listaa Markkasen PSM Makassarin lähtijöiden listalle.

[readmore from=Markkanen-Eero]

Markkanen pelasi PSM Makassarin riveissä täydet minuutit vielä 28. elokuuta, mutta sen koommin häntä ei ole kokoonpanossa nähty. Suomalaisen paikan on ottanut guinea-bissaulainen Amido Balde, joka on tehnyt kolmessa ottelussa Makassarille kaksi maalia. Suomalaiset saattavat muistaa Balden Celticistä, jossa hän pelasi kausina 2013-2015. Kausista ensimmäisellä hänen seuratoverinaan pelasi muuan Teemu Pukki.

Bolasportille puhuneen PSM Makassarin toimitusjohtajan mukaan Markkanen ”ei vastannut joukkueen valmentajan odotuksia”.