HS: HJK:n A-junioreiden vieraspelissä puistattava välikohtaus – ”En ole ikinä aikaisemmin nähnyt häneltä tällaista reaktiota”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n eilisessä A SM-sarjan ottelussa koettiin ikävä välikohtaus. Lauantain vierasottelussa KuPS:ia vastaan yksi Klubin pelaajista sai kuulla Helsingin Sanomien tietojen mukaan katsomosta alatyylisiä huutoja.

Pelaaja järkyttyi herjauksista, eikä pystynyt jatkamaan puoliajan jälkeen ottelua.

– Pelaaja kysyi katsomosta, mitä sieltä huudellaan. Kun erotuomari vihelsi puoliajan päättyneeksi, pelaaja lähti ryntäämään katsomoon. Meidän toinen valmentaja sai pelaajan kiinni, rauhoitti pelaajan ja ohjasi hänet pukukoppiin, HJK:n A-junioreiden päävalmentaja Tero Kouva kuvaili tapahtumia HS:lle.

– En tiedä, onko korrektia toistaa sitä, mutta se oli rasistista huutelua, nimittelyä ja haukkumista. Uskoin pelaajaa täysin. En ole ikinä aikaisemmin nähnyt häneltä tällaista reaktiota.

Kouvan mukaan ottelun erotuomarit eivät kuulleet huutelua. Välikohtausta ei myöskään merkitty tuomarien pöytäkirjaan.

HJK:n valmentajat aikovat olla maanantaina Palloliittoon asiasta yhteydessä. Seura aikoo tiedustella herjatun pelaajansa halukkuutta jatkotoimiin.

Myös KuPS:n A-junioreiden valmentaja Tero Taipale kuuli katsomohuutelut läheltä. Taipaleen mukaan kyseessä oli kuopiolaisseuran otteluista tuttu mies, jolla on tapana ottaa vastustajien pelaajia silmätikukseen.

Mies istui hyvin lähellä KuPS-valmentajaa. Taipale itse havainnut, että huutelu olisi ollut rasistista.

– Huomasin, että nuori pelaaja menee tolaltaan ja kärsii huutelusta. Siinä vaiheessa sanoin huutelijalle, että voisitko olla hiljaa, Taipale kertoi HS:lle.

– En kuullut tietenkään koko huutelua. Nyt tästä on tehty rasistinen tapaus. En kuullut rasistista huutelua.

Ottelun erotuomari Teemu Soini paljasti HS:lle kuulleensa pelaajan ja katsojan välistä huutelua. Soini ei kuitenkaan kuullut selkeästi, mitä katsomosta huudettiin.

Näin välikohtauksesta ei voitu merkitä mitään erotuomariraporttiin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.