Huuhkajat voitti torstaina Kreikan 1-0 EM-karsintojen viidennessä ottelussaan.

Ottelun ainoa maali nähtiin 52. minuutilla, kun Teemu Pukki toimitti pallon pilkulta sisään. Suomi sai rangaistuspotkun Dimitris Kourbelisin kaadettua Glen Kamaran juuri ja juuri rangaistusalueen sisällä.

Kamara oli selkä kohti maalia ja lähti kääntymään jo pallon saadessaan. Kourbelis syöksyi tilanteeseen, mutta osui pallon sijasta Kamaraa jaloille. Erotuomari Juan Martínez Munuera vihelsi kreikkalaisten kauhistukseksi pallon epäilemättä pilkulle. (Katso tilanne Viafreestä)

[readmore from=Huuhkajat]

Pukin maali toi Suomelle voiton ja täyden pistepotin.

Huuhkajien pilkku herätti närää vastustajan leirissä. Vieraiden mielestä rangaistuspotkua edeltänyt rike oli köykäinen.

– Minusta tämä oli meiltä parempi suoritus kuin edellisissä otteluissa tässä karsinnassa. En tiedä, oliko se oikeutettu pilkku Suomelle, kommentoi Kreikan konkarikapteeni Vasilis Torosidis Agonasportin mukaan.

Kreikan debytantin Marios Vrousain mukaan rangaistuspotkun antaminen oli selkeä virhe tuomarilta.

– Minusta siitä Kourbelisin tilanteesta ei olisi pitänyt antaa pilkkua.

Vieraiden päävalmentaja John van ’t Schip näki omiensa esityksessä myös positiivisia asioita. Hänkin kyseenalaisti pilkun.

– Olen pettynyt tulokseen. En ole varma, olisiko Suomelle pitänyt antaa pilkkua.

– Me puolustimme tiiviisti ensimmäisellä puoliajalla, mutta me menetimme pallon vastahyökkäyksissä liian helposti. Toisella jaksolla pelasimme kuitenkin sitä jalkapalloa, jota halusimme nähdä. Se antaa meille paljon toivoa tulevaisuutta varten.

– Nyt meidän on todella vaikea päästä kisoihin.