Huuhkajille Armeniasta loistouutisia! EM-kisapursi tukevasti oikeassa kurssissa

© Kuva: Getty Images

Suomalaiset futisjännärit odottavat sydän pamppaillen jo illan Suomi-Italia -ottelua. Myös J-lohkon päivän ensimmäinen ottelu Armenia-Bosnia ja Hertsegovina oli kuitenkin Huuhkajien kisatoiveiden kannalta ensiarvoisen tärkeä. Ja mikä parasta, ottelu toi Suomelle loistouutisia.

Kotijoukkue Armenia sai otteluun unelma-alun, kun se siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla. Tigran Barseghyanin matala syöttö löysi rakosia vieraiden puolustuksesta ja Armenian supertähti Henrikh Mkhitarjan pujahti näppärästi maalintekoon harhauttaen niin maalivahdin kuin alimman puolustajan matkallaan.

Bosnia ja Hertsegovinan vastausta ei tarvinnut odottaa edes kymmentä minuuttia. Amer Gojakin tarkka keskitys tavoitti maalin edustalta Edin Dzekon, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pallon verkkoon.

Tauolle mentiin 1-1 -numeroissa, mutta toisella puoliajalla maalijuhlat jatkuivat. Kun peliä oli pelattu 66 minuuttia, luhistui bosnialaisten puolustus jälleen, ja illan ykköstähti Mkhitarjan latasi voimalla maalin kattoon illan toisen maalinsa. Jälleen vieraiden vastaus tuli kuitenkin nopeasti. Sead Kolasinac keskitti vasemmalta ja nyt Gojak pani pallon ykkösellä pussiin.

Vain kaksi minuuttia tasoituksen jälkeen, 72. peliminuutilla nähtiin hyvin puhuttava pelitilanne. Armenian puolustaja kaatoi rangaistusalueella Edin Dzekon, mutta tuomari ei vienyt palloa pilkulle. Sen sijaan Dzeko sai tilanteesta sukeltamisesta varoituksen, ja kaupan päälle lappu nousi myös toiselle Bosnian tähdelle Miralem Pjanicille purnaamisesta. Erittäin kovia ratkaisuja, joista puhutaan varmasti paljon.

Armenia sai tuomariratkaisusta vain lisää puhtia, ja meni kolmannen kerran johtoon, kun peliä oli pelattu 77 minuuttia. Mkhitarjanin matala keskitys löysi takatolpalta laitapuolustaja Hovhannes Hambardzumyanin, joka räjäytti jälleen kotiyleisön raivokkaaseen juhlintaan.

Vielä lisäajan viidennellä minuutilla Armenia sinetöi loppunumeroiksi 4-2. Mkhitarjan haastoi vieraiden puolustuksen, siirsi pallon keskelle, ja Bosnian puolustaja Stjepan Loncar ohjasi pallon nolosti omaan verkkoon.

Erittäin vahvan ja ehjän ottelun pelannut Armenia ansaitsi voittonsa, ja Bosnia ja Hertsegovinan vaisut otteet karsinnassa saivat jatkoa. Kreikan jäätyä torstaina pahemman kerran Huuhkajien kyydistä Bosniaa pidettiin Huuhkajien päävastustajana, mutta nyt Bosnia ja Hertsegovina tarvitsee kipeästi apua muilta. Omissa käsissä sen kisapaikka ei enää ole.

Armeniasta on nyt muodostumassa Suomen uusi päävastustaja syksyn karsintaotteluihin. Suomi on uutta lohkokolmosta joka tapauksessa kolme pistettä edellä jo ennen Italia-peliä.

Suomi kohtaa lokakuussa vieraskentällä Bosnia ja Hertsegovinan ja kotonaan Turussa Armenian.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.