Internazionale otti lauantaina 2-0-voiton Milanon paikallisottelussa, Derby della Madonninassa, AC Milania vastaan.

Lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin Interin hyväksi. Milanin maalivahti Gianluigi Donnarumma esitti useita huipputorjuntoja ja Inter osui maalin kehikkoon kolmesti. Lopulta voittoon riittivät Marcelo Brozovićin ja Romelu Lukakun osumat.

Inter jatkaa voiton myötä Serie A:n kärjessä puhtaalla pelillä. Joukkueen päävalmentaja Antonio Conte oli tyytyväinen.

– Tämä oli derby, ja ne ovat aina erityisiä pelejä, joiden lopputulosta ei ole ikinä helppo ennustaa. Varsinkaan, kun molemmat joukkueet ovat yhtä kunnianhimoisia kuin Inter ja Milan, sanoi Conte DAZN:n haastattelussa.

– Jätkät pelasivat joka mielessä hyvän ottelun. Meillä oli takana Mestarien liigan ottelu, josta jäi karvas maku suuhun (1-1-tasapeli Slavia Prahaa vastaan). Ehkä se antoi meille entistä enemmän latausta lähteä derbyyn oikealla tavalla.

– Tämä oli ansaittu voitto. Olen iloinen kannattajiemme puolesta, koska derby on aina derby.

Milanin päävalmentajan Marco Giampaolon mukaan Interin pelaajien kokemus oli avainosassa paikallispelissä.

– Olimme alussa liian epävarmoja. Inter osoitti suurempaa kokemusta pelin edetessä.

– Interin maali avasi ottelun. En ollut iloinen siitä, että reagoimme siihen tunteillamme. Meistä tuli vähemmän organisoituja ja yhtenäisiä.

– Pelaajat liikkuivat kentällä alueille, jonne heidän ei olisi pitänyt liikkua, joten jätimme suojaamatonta tilaa, kun menetimme pallon.

– Pidin rohkeudestamme viedä palloa ylöspäin. Sitä kesti avausmaaliin asti. Silloin muotomme hajosi. Siinä näkyi kokemuksen puute.