Atalanta pääsi sensaatiomaisesti mukaan Mestarien liigan tämän kauden lohkovaiheeseen tultuaan viime kaudella Italian Serie A:ssa kolmanneksi.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun bergamolaisseura pelaa Mestarien liigassa. Atalanta ei ikinä osallistunut myöskään Mestarien liigan edeltäjään Euroopan Cupiin.

Gian Piero Gasperinin valmentamalla ryhmällä piti olla keskiviikkona juhlapäivä, kun se pelasi historiansa ensimmäisen ottelun Euroopan suurimmassa seurajoukkuekilpailussa. Atalanta halunnee kuitenkin unohtaa keskiviikon mahdollisimman pian, sillä se kärsi vieraskentällä 0-4-tappion kroatialaiselle Dinamo Zagrebille.

– Olemme joukkue, joka nousi yhtäkkiä korkeimmalle tasolle. Tämä oli kova ensikosketus siihen, mutta näissä tilanteissa on opittava ja kypsyttävä, muuten ei ole mitään järkeä pelata Mestarien liigassa, arvioi Gasperini Football Italian mukaan.

– Sanoin pelaajilleni lähes saman asian kuin nyt teille (toimittajille). Dinamo Zagreb löylytti meitä tänään jokaisella mahdollisella tavalla. Nyt meidän on opittava pelaamaan laadukkaammin ja nopeammin.

– Meille ei ole ikinä ennen käynyt niin, että vastustaja juoksisi meidät kumoon.

Atalantan kapteeni ja laitahyökkääjä Papu Gómez järkyttyi tuloksesta.

– On vaikea selittää, mitä tapahtui, sanoi Gómez Sky Sport Italialle.

– Emme selkeästikään valmistautuneet tähän peliin oikealla tavalla, koska emme odottaneet Dinamon olevan noin intensiivinen ja aggressiivinen joka puolella kenttää.

– Jokaisen meidän on otettava vastuu siitä, mitä kentällä tapahtuu. Meidän on jatkettava kehittymistä, koska emme voi vain nojata viime kauden saavutuksiimme.