Jussi Jääskeläinen seurannut VPS:n ahdinkoa Englannista käsin: ”Vaikealta näyttää”

Maalivahtilegenda Jussi Jääskeläinen lähti aikoinaan maailmalle pelattuaan Veikkausliigassa ensiksi MP:n riveissä ja tämän jälkeen Vaasan Palloseurassa.

Kaksi kautta Vaasassa olivat menestyksekkäät. Jälkimmäinen poiki kaulaan hopeisen mitalin, kun Jääskeläinen pelasi kaikki ottelut.

– Olimme kuudensia sillä ensimmäisellä kaudella ja toisia tokalla kaudella. Ei sitä silloin ajatellut, että Valioliigaan päätyisi, Jääskeläinen paljastaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Kuulin, että Englannissa oli kiinnostusta. Bradford taisi olla ensimmäinen, joka oli kiinnostunut. Sitten oli Norwich ja Bolton, johon lopulta siirryin.

Jääskeläinen teki pelatessaan Veikkausliigassa myös sähköasentajan töitä.

– Kävin töissä ja pelasin jalkapalloa. Aika kaukana oli silloin se ammattilaisuus.

– Kun mahdollisuus tuli, tartuin siihen heti. Tuli lähdettyä vähän umpimähkään. Siellä ei ollut paljoa suomalaisia vielä ollut, kenen kanssa olisi voinut jutella asiasta. Mixu (Paatelainen) asui silloin vielä Boltonissa ja hän sitten kertoi vähän, miten kuuluu toimia, mikkeliläinen muistelee.

Jääskeläiset asuvat nykyisin Englannissa, mutta mies seuraa silti, mitä Suomen kentillä tapahtuu.

– Kyllä mä seuraan. Tämä kausi on mennyt Vaasassa alakanttiin. Vaikealta näyttää. Pyrin tuloksia katsomaan ja sitten seuraan Mikkelin seuroja.

Hänen mukaansa ei olisi välttämättä katastrofi, mikäli VPS putoaisi kauden päätteeksi Ykköseen.

– Ei se välttämättä niin iso takaisku olisi, jos sieltä päästäisiin heti takaisin. Jos putoaminen tapahtuu, niin se tapahtuu. Sitten pitää katsoa vain eteenpäin ja saada asiat taas toimimaan.

– En tiedä sen enempää taustoista, Jääskeläinen kertoo.

Jääskeläisen poika, William Jääskeläinen, oli lähellä siirtoa VPS:n paitaan puolitoista vuotta sitten. Hän on myös pelipaikaltaan maalivahti ja pelasi vastikään Pikkuhuuhkajien tolppien välissä Ukrainaa ja Pohjois-Irlantia vastaan.

– Hän oli Vaasassa viikon testileirillä ja he olivat kiinnostuneet allekirjoittamaan sopimuksen, mutta sitten hän meni Crewen harjoituksiin, koska sieltäkin tuli kiinnostusta.

– Se vei siinä kohtaa voiton, koska meidän elämämme oli vahvasti siinä kohtaa Englannissa. Ei sitä koskaan voi tietää kuitenkaan tulevaisuudessa, isä-Jääskeläinen pohtii.

– William on pelannut ikäisekseen enemmän pelejä, mitä minä olin pelannut samaan ikään mennessä.

No mitä samaa hänessä on pelaajana kuin isässään?

– Sama sukunimi, maajoukkuelegenda naurahtaa.

Jääskeläisen vanha seura VPS kohtaa perjantaina Veikkausliigan haastajasarjan ottelussa Seinäjoella SJK:n. Illan toisessa ottelussa HIFK isännöi Rovaniemen Palloseuraa. Kumpikin ottelu alkaa klo 18.30. Ottelut näyttää Ruutu-palvelu.

Jesse Happonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!