Kakkosessa pelaavan Vantaan Jalkapalloseuran puolustaja Ahmed Said Ahmed debytoi torstaina Somalian A-maajoukkueessa.

Ahmed, 21, pelasi täydet minuutit Somalian voittaessa Zimbabwen MM-karsintaottelussa 1-0. Kyseessä on historiallinen voitto Somalialle, joka ei ollut aiemmin voittanut yhtään MM-karsintapeliä.

Ennen torstaita Somalia oli pelannut 11 MM-karsintaottelua, joista se oli hävinnyt kahdeksan ja pelannut kolmessa tasan.

Somalia lähti otteluun suurena altavastaajana. Se on tuoreimmassa Fifa-rankingissa Afrikan maista Eritrean kanssa viimeisenä, sijalla 202. Zimbabwe on Fifa-rankingissa 112:s.

Samalla katkesi Somalian yli kymmenen vuotta kestänyt voitoton putki virallisissa otteluissa. Somalia oli viimeksi juhlinut voittoa tammikuussa 2009, jolloin se kaatoi Tansanian 1-0. Tuon jälkeen Somalia pelasi 26 virallista ottelua, joista se pelasi yhdessä tasan ja hävisi muut.

Somalia ja Zimbabwe kohtaavat vielä sunnuntaina toistamiseen kaksiosaisen karsintaottelun toisessa osassa.

Ahmed on tällä kaudella pelannut Kakkosen A-lohkossa 13 ottelua. Hän on aiemmin urallaan edustanut myös Nurmijärven Jalkapalloseuraa, Grankulla IFK:ta, Gnistania ja PK-35 Vantaata, jonka paidassa hän pelasi 11 ottelua Veikkausliigassa kaudella 2016.

VJS Miehet

@VJSMiehet
Eilinen oli hieno päivä 🎉 @Huuhkajat tärkeään voittoon Ratinassa ja pelaajamme Ahmed Said Ahmed debytoi Somalian maajoukkueessa pelaamalla 90 min MM-karsinnoissa Zimbabwea vastaan 💪⚽. Ottelu päättyi Somalian 1-0-voittoon. Hienoa Ahmed ja tsemppiä vielä toiseen osa-otteluun! 👏

Suldaan Said Ahmed

@suldaansaid
Emotional moment for the whole family.
We are very proud of our bro @casanyoo.

Grateful for our second country #Finland for the opportunity we have received here to achieve our dreams despite coming from a low income family and being raised by a single mom.#Qatar2022 #OceanStars

Ahmed Said Ahmed

@casanyoo
Proud momment for Somalia ,Happy to play My first world cup qualifies 🇸🇴♥️ with My bro @fahadishmail

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
📲 #WCQ FULL TIME

🇸🇴 Somalia 1-0 Zimbabwe 🇿🇼

👇 2022 Africa #WorldCup qualifying central 👇
🇸🇴 History for Somalia!

✨ The Ocean Stars have won a #WorldCup qualifying match for the first time in their history (11 played, 3 drawn, 8 lost before today).

@CAF_Online | #WCQ

Lähteet: Fifa, Transfermarkt