Kakkosesta maajoukkueeseen – vantaalaisseuran pelaaja oli tekemässä MM-karsintahistoriaa

© Kuva:
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kakkosessa pelaavan Vantaan Jalkapalloseuran puolustaja Ahmed Said Ahmed debytoi torstaina Somalian A-maajoukkueessa.

Ahmed, 21, pelasi täydet minuutit Somalian voittaessa Zimbabwen MM-karsintaottelussa 1-0. Kyseessä on historiallinen voitto Somalialle, joka ei ollut aiemmin voittanut yhtään MM-karsintapeliä.

Ennen torstaita Somalia oli pelannut 11 MM-karsintaottelua, joista se oli hävinnyt kahdeksan ja pelannut kolmessa tasan.

Somalia lähti otteluun suurena altavastaajana. Se on tuoreimmassa Fifa-rankingissa Afrikan maista Eritrean kanssa viimeisenä, sijalla 202. Zimbabwe on Fifa-rankingissa 112:s.

Samalla katkesi Somalian yli kymmenen vuotta kestänyt voitoton putki virallisissa otteluissa. Somalia oli viimeksi juhlinut voittoa tammikuussa 2009, jolloin se kaatoi Tansanian 1-0. Tuon jälkeen Somalia pelasi 26 virallista ottelua, joista se pelasi yhdessä tasan ja hävisi muut.

Somalia ja Zimbabwe kohtaavat vielä sunnuntaina toistamiseen kaksiosaisen karsintaottelun toisessa osassa.

Ahmed on tällä kaudella pelannut Kakkosen A-lohkossa 13 ottelua. Hän on aiemmin urallaan edustanut myös Nurmijärven Jalkapalloseuraa, Grankulla IFK:ta, Gnistania ja PK-35 Vantaata, jonka paidassa hän pelasi 11 ottelua Veikkausliigassa kaudella 2016.

Lähteet: Fifa, Transfermarkt

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!