Tanskalaishyökkääjä Nicklas Bendtner on liittynyt norjalaisesta Rosenborgista kotimaansa suurseuraan FC Kööpenhaminaan vuoden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella.

Bendtner, 31, harjoittelee Kööpenhaminan kanssa ensimmäisen kerran keskiviikkona, jolloin hän myös pitää lehdistötilaisuuden päävalmentaja Ståle Solbakkenin kanssa.

Aiemmin ammattilaisurallaan hän on edustanut useita seuroja eri puolilla Eurooppaa. Hän pelasi Arsenalissa, Birminghamissa, Sunderlandissa, Juventuksessa, Wolfsburgissa ja Nottingham Forestissa ennen siirtoaan Norjaan keväällä 2017.

Bendtner on saavuttanut urallaan kulttipelaajan maineen, ja hänet muistetaan useista kentällä ja sen ulkopuolella sattuneista töppäilyistä, mutta esimerkiksi Tanskan paidassa hän on esiintynyt enimmäkseen edukseen pelaten A-maajoukkuetasolla 81 ottelua ja tehden 30 maalia. Tosin vuoden 2012 EM-kisoissa hän sai yhden ottelun pelikiellon ja vajaan 90 000 euron sakon tuuletettuaan maaliaan vetämällä shortsejaan alaspäin paljastaen samalla vedonlyöntiyhtiön logon.

Rajattomalla itseluottamuksella varustettu hyökkääjä sai jo Arsenalissa leikkimielisen lempinimen ”lordi”, joka on kulkenut hänen mukanaan läpi hänen uransa.

Bendtnerin ura ei ikinä lähtenyt toden teolla lentoon Arsenalissa, mutta se ei estänyt häntä kertomasta vuonna 2010, että hän kokee olevansa yksi maailman parhaista hyökkääjistä. Vuosia myöhemmin hän kertoi, että ei kadu sanoneensa niin, mutta myönsi, että nuorena laukomansa uhoilut ovat seuranneet häntä vuosien vieriessä.

Valitettavasti Bendtner on tullut tutuksi myös ikävämmistä tapauksista. Hänet on mm. pidätetty rattijuoppoudesta ja viime vuonna hän sai 50 päivän vankilatuomion pahoinpideltyään taksikuljettajan.