La Liga -seura Valencia on täydessä kaaoksessa. Seuran omistaja Peter Lim antoi tällä viikolla potkut valmentaja Marcelinolle.

Kahden kauden ajan joukkueen ruorissa olleen luotsin tulokset eivät varsinaisesti selitä erottamista – viime kaudella Valencia sijoittui toista kertaa peräkkäin Espanjan pääsarjassa neljän parhaan joukkoon, ja nappasi lisäksi Copa del Rey -pokaalin, kaatamalla finaalissa Barcelonan.

Kun La Liga -kausi on edennyt vasta kolmen kierroksen verran, astuu Valencian pääkäskijäksi 44-vuotias Albert Celades. Valinta, sekä se, että kyseinen henkilö on ottanut paikan vastaan, saa uransa viimeiset 10 kautta Valenciaa edustaneen maalivahti Santi Canizaresin raivon valtaan.

– Hän on hukannut kunnian käsitteen, ja kaiken etiikan. Celades ei tiedä, missä on ollut, eikä ymmärrä millaisen vastaanoton tulee saamaan pukukopissa.

Pesti on uuden valmentajan uralla ylivoimaisesti isoin; hän on aiemmin toiminut Espanjan juniorimaajoukkueiden ohjaksissa.

– Hän tulee tapaamaan joukkueen, joka on hyvin eksyksissä ja nolona. Tilanne tulee olemaan todella vaikea.

Marcelinon erottaminen saa isoja pokaaleita nostelleen Canizaresin armottoman tuomion.

– Hän saavutti kaikki ne tavoitteet, joita varten hänet palkattiin. Potkut ovat todella häpeälliset, ex-vahti puhisi Radio Marcalle.