HJK kertoo sivustollaan, että seuran A-nuorten valmentajaksi on nimetty Mikael Forssell. Viimeksi paikalliskilpailija HIFK:n paidassa kentällä nähty suomifutiksen legenda ottaa tehtävän vastaan kiitollisena.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ Mikael Forssell HJK:n A-junioreiden valmentajaksi

Uuden päävalmentajan myötä HJK:n tavoitteena on vahvistaa pelaajakehitystä.

hjk.fi/artikkelit/mie…

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi

– Kyseessä on iso askel valmennusurallani. Olen ihmisläheinen valmentaja ja koen omaavani hyvän tunneälyn sekä kyvyn tulla ihmisten kanssa toimeen.

Filosofia aukeaa pääpiirteissään.

– Valmentamisessa on paljolti kyse siitä, että jokainen pelaaja pystyy parhaaseen suoritukseen; pelaajat ovat kaikki erilaisia persoonia ja tämä pitää pystyä ottamaan joukkueen viitekehyksessä huomioon. Haluan luoda ilmapiirin, jossa pelaajat voivat jatkaa kehittymistä. Lisäksi haluan, että joukkueeni pelaa aktiivista jalkapalloa korkealla temmolla käyttäen hyväksi tilanteenvaihtoja.

HJK:n urheilujohtoryhmän Miika Takkula säestää.

– Seuran pelaajamäärät ovat kasvaneet ja haluamme tarjota HJK Klubi 04:n lisäksi pelaajille hyvän ympäristön kasvaa sekä kehittyä. Nousu aikuisten sarjoihin B-ikäluokasta voi olla osalle pelaajista liian kova ja ASM-joukkue tarjoaa hyvän askeleen monen kehityspolulle. Haluamme nostaa joukkueen profiilia myös valmentajapolun näkökulmasta tarjoamalla mielenkiintoisen vaihtoehdon valmentajana kehittymiseen.